Wybór barwy do oświetlenia kuchni.
Wybór barwy do oświetlenia kuchni.
Witam.
Miejsce wykorzystania - kuchnia. Rola - oświetlanie stołu. Wybrana moc - 30W, będą zasilane na 70% max wydajności.
Główne pytanie - czy ktoś z was miał do czynienia z barwami jak biała ciepła i biała neutralna ? Zastanawiam się którą wybrać i szukam konkretnej pomocy.
Miejsce wykorzystania - kuchnia. Rola - oświetlanie stołu. Wybrana moc - 30W, będą zasilane na 70% max wydajności.
Główne pytanie - czy ktoś z was miał do czynienia z barwami jak biała ciepła i biała neutralna ? Zastanawiam się którą wybrać i szukam konkretnej pomocy.
ILPT
Jak lubisz wygląd stołu w słoneczny dzień to bierz neutralne. Jak bardziej Ci się podoba po południu - bierz białe ciepłe. Bierz diody o jak najwyższym Ra, nawet jeśli będą parę groszy droższe i na papierze parę procent mniej wydajne - unikniesz efektu purpurowego pomidora czy bladozielonego ogórka.
Tanie te diody nie są i te ilości które trzeba brać na raz
Ostatnio zmieniony środa 09 paź 2013, 18:37 przez Tomek11, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Wybór barwy do oświetlenia kuchni.
Spotkałem się z barwą Cool White (zimna biała) bądź Warm White (ciepła biała)skaktus pisze:Witam.
Miejsce wykorzystania - kuchnia. Rola - oświetlanie stołu. Wybrana moc - 30W, będą zasilane na 70% max wydajności.
Główne pytanie - czy ktoś z was miał do czynienia z barwami jak biała ciepła i biała neutralna ? Zastanawiam się którą wybrać i szukam konkretnej pomocy.
Biała ciepła będzie lepsza. Neutralna/zimna będzie miała gorsze CRI.
No chyba żeby kupić dwa różne źródła światła lub LEDa mieszanego 50/50 bo i z takimi się spotkałem.
Wydawało mi sie ze tam pakiety tylko można kupić. I 60W w jednym miejscu to za duzo. dywersyfikacja tez wskazanaupek pisze:@Tomek11
Możesz kupić nawet jedną sztukę.
W końcu to najwyższej jakości 60W dioda.
Ostatnio zmieniony środa 09 paź 2013, 19:22 przez Tomek11, łącznie zmieniany 1 raz.