Moje MT-G2 w MagLite Charger
Moje MT-G2 w MagLite Charger
Witam,
Co chwilę spamuję różne tematy, więc muszę mieć chociaż jeden temat związany ze światełkami
Tak więc pochwalę się fotkami z boju.
Body - MagLite Charger
Reflektor - SMO od Catapult'a
Dioda - MT-G2 5000K od maritex
Sterownik - Na chwilę obecną jeden tryb dający 4,6A w LEDa
Zasilanie - 3P 26650
Spasowanie Catapult'a z odzysku do głowicy Maga było nie lada wyzwaniem ale pasuje pięknie.
Stoczenie "dupki" od wewnątrz tak aby ogniwa miały miejsce.
Radiator to ø 25mm CU + Al ze ścianką 5mm
Wszystkie elementy odbierające-przekazujące ciepło polerowane na lusterko
+ Smarowanie pastą.
Sterownik wymaga dobrego chłodzenia więc jest przykręcony do CU
Sprężynka + plecionka
Narazie tyle
Jeszcze nie wiem jak świeci bo czekam na główny element MT-G2 kurier ociąga się coś...
Uwaga!
Zdjęcia robione telefonem
Sterownik na AL podłożu polerowany.
Toczona głowica Maga pod Ref.
Miedziany rdzeń, później musiał być skrócony.
Pozdrawiam.
Co chwilę spamuję różne tematy, więc muszę mieć chociaż jeden temat związany ze światełkami
Tak więc pochwalę się fotkami z boju.
Body - MagLite Charger
Reflektor - SMO od Catapult'a
Dioda - MT-G2 5000K od maritex
Sterownik - Na chwilę obecną jeden tryb dający 4,6A w LEDa
Zasilanie - 3P 26650
Spasowanie Catapult'a z odzysku do głowicy Maga było nie lada wyzwaniem ale pasuje pięknie.
Stoczenie "dupki" od wewnątrz tak aby ogniwa miały miejsce.
Radiator to ø 25mm CU + Al ze ścianką 5mm
Wszystkie elementy odbierające-przekazujące ciepło polerowane na lusterko
+ Smarowanie pastą.
Sterownik wymaga dobrego chłodzenia więc jest przykręcony do CU
Sprężynka + plecionka
Narazie tyle
Jeszcze nie wiem jak świeci bo czekam na główny element MT-G2 kurier ociąga się coś...
Uwaga!
Zdjęcia robione telefonem
Sterownik na AL podłożu polerowany.
Toczona głowica Maga pod Ref.
Miedziany rdzeń, później musiał być skrócony.
Pozdrawiam.
A można wiedzieć jaki driver będziesz wkładał do niej? Ja zamówiłem jeden, ale ostatnio zaczynam wątpić, żeby doszedł kiedykolwiek i już zaczynam alternatyw szukać znowu.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Marmez
Zamówiłem ten sam, nic lepiej pasującego z opisu nie znam. Sklep jest dobrze mi znany i jestem z niego zadowolony - w mojej ocenie chińska top liga. Niemniej będzie na mnie czekał do października, a jeszcze licząc mój zapał do roboty na efekty można czekać do stycznia czy maja.
Dostałem driver od ProLighta, ale niesprawny. Celem jest właśnie 4,5A w LEDa, więc i tak był za słaby.
Zamówiłem ten sam, nic lepiej pasującego z opisu nie znam. Sklep jest dobrze mi znany i jestem z niego zadowolony - w mojej ocenie chińska top liga. Niemniej będzie na mnie czekał do października, a jeszcze licząc mój zapał do roboty na efekty można czekać do stycznia czy maja.
Dostałem driver od ProLighta, ale niesprawny. Celem jest właśnie 4,5A w LEDa, więc i tak był za słaby.
Kazik, To mamy podobne ramy czasowe projektów Co prawda zbieram już części, ale skończyć planuje do konca zimy - bo w zimę mam czasu więcej. A najbrudniej będzie z tokarzem, bo chcę taką pigułę, która będzie na tyle długa, by odprowadzać ciepło za włącznik - dokładnie za wyżłobienie na zawleczkę - zwężenie blachy. No a najpierw muszę to dokładnie zaprojektować, pomierzyć itd.
Zastanawiam się, też, czy nie dać przez całą długość korpusu "rury aluminiowej", zobaczę jak się uda.
Dzięki, za opinię o sklepie, ja tam dopiero 3 zamówienie robiłem, dopłaciłem do trackingu, ale nie dali mi numeru trakingu, wczoraj do nich pisałem, zobaczymy...
Powodzenia
Zastanawiam się, też, czy nie dać przez całą długość korpusu "rury aluminiowej", zobaczę jak się uda.
Dzięki, za opinię o sklepie, ja tam dopiero 3 zamówienie robiłem, dopłaciłem do trackingu, ale nie dali mi numeru trakingu, wczoraj do nich pisałem, zobaczymy...
Powodzenia
Tekst podpisu: