Udało mi się ożywić moja ładowarkę która sam załatwiłem.
Teraz po wyregulowaniu prądu rozładowania w końcu pokazuje poprawnie pojemność.
No i w pracy ruszyło jest pewna robota na kilka miesięcy.
W zeszłym tygodniu, podczas urlopu miałem przyjemność poznać wspaniałego człowieka, miłośnika światełek, zakładającego rewelacyjne kesze.
Przy okazji udało mi się zrealizować plan i spędzić większość urlopu bardzo aktywnie - na rowerze.
ElSor pisze:W zeszłym tygodniu, podczas urlopu ...
A ja przy okazji spotkania, zobaczyłem na żywo co potrafi "Potworek" świecący z czoła, mojego imiennika. Ale przy zdobywaniu "świetlikowej skrzynki" (zainteresowani wiedzą o co biega), potworek był wyłączony, dla wyrównania szans.
Dzięki za spotkanie i pogaduchy.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
I tak prawdziwym potworkiem tego wieczoru był SRK @ 3x3A. ~3000lm w miarę skupionego światła cieszy moje "przypalone siatkówki" do dziś
Ja dziękuję za moc wrażeń wzrokowych, bo to co moje oczy widziały (Licheń, GW, SRK, XL100 ... ) nie szybko zostanie zapomniane. Co prawda niektórzy w pracy kręcą głową jak im opowiadam o wyjeździe ale co oni mogą wiedzieć o prawdziwych latarkach i keszach
Opencaching.
Tak trochę offtopicznie, ale w weekend poszło 15 sztuk keszy. Żeby było na temat, to brały w tym udział latarki 2x Convoy S2 od DNF i Dariusza70, oryginał SA2 i Walle rowerowa czerwona (ta to dopiero mnie zaskoczyła).
Rejon Staszowa i Chańczy - pojadę tam raz jeszcze...
Jeśli chodzi o polowanie to akurat myśmy byli celem dla komarów i innego robactwa, szczególnie mając zapalone światełka w środku lasu
A co do keszy to polecam gwiazdkowe Pyry i projekt WLKP TEJ!, tylko lepiej mieć kilka rekomendacji w zapasie, żeby później ich nie brakło.
Naprawiłem kamerkę samochodową bo ostrość straciła jak przez tamten weekend samochód w słońcu stał pewnie plastik tak się rozgrzał, że się nieco skurczył i musiałem ostrość na nowo regulować, na szczęście udało się usunąć chiński klej i pokręcić soczewką.
Dzisiaj mam nocny patrol u sąsiadów. Taka straż sąsiedzka.
Po tym jak parę lat wstecz u nas było włamanie teraz każdy czujny.
Latarki sprawdzą się w akcji.
Naprawiła mi się VB-16! Wciąż ją używam w trybie najniższym i z ciekawości wcisnąłem przycisk zwiększania jasności i zrobiło się jaśniej! Przy kolejnej próbie zareagowała po kilku wciśnęciach, ale jednak!