Podziel się swoją radością
Witam
Po pierwszej jeździe po kupnie roweru "górala", pamiętam to jak dziś cztery litery tak mnie bolały, że nie mogłem zejść z roweru [zrobiłem tylko 5 kilometrów], wtedy postanowiłem dokonać poważnych przeróbek konstrukcyjnych. Pojechałem do sklepu rowerowego i poprosiłem sprzedawcę o największe siodełko jakie mają w ofercie, pan dziwnie popatrzył na mnie ale w końcu stałem się szczęśliwym posiadaczem wielkiego "łopucha". Od tej pory moje szanowne du...o jest już szczęśliwe, choć czasami zdarza się jak gdzieś stanę, że przejeżdżający rowerzyści jakoś dziwnie się uśmiechają.
Po pierwszej jeździe po kupnie roweru "górala", pamiętam to jak dziś cztery litery tak mnie bolały, że nie mogłem zejść z roweru [zrobiłem tylko 5 kilometrów], wtedy postanowiłem dokonać poważnych przeróbek konstrukcyjnych. Pojechałem do sklepu rowerowego i poprosiłem sprzedawcę o największe siodełko jakie mają w ofercie, pan dziwnie popatrzył na mnie ale w końcu stałem się szczęśliwym posiadaczem wielkiego "łopucha". Od tej pory moje szanowne du...o jest już szczęśliwe, choć czasami zdarza się jak gdzieś stanę, że przejeżdżający rowerzyści jakoś dziwnie się uśmiechają.
pozdrawiam Tomek
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Witam
Ja tam za dużo nie jeżdżę, tyle co do pracy i spowrotem 28km dziennie
Pozdrawiam
Tego nigdy nie zrozumiem... Najpierw wypasione siodełko, a potem się na nim jeździć nie da...chrisek pisze:polecam zainteresować się spodenkami z wkładką z wstawkami żelowymi,
Ja tam za dużo nie jeżdżę, tyle co do pracy i spowrotem 28km dziennie
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
- lord_craven
Myślałem o tym. I chyba w tym roku zakupię.Hahar pisze:Szanuj swój tył bo masz jeden...
Od roku mam sztycę amortyzowaną i sobie chwalę-jeśli oczywiście nie przeszkadza wam większa waga takowej.
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Ja w sowim rowerze kilka dni temu wymieniłem swoje siodełko na takie z Lidla za coś koło 40zł i komfort jazdy wzrósł tak bardzo że chyba mógł bym to określić za cud .
Druga sprawa to wreszcie wczoraj przywiozłem swoja pierwszą frezarkę CNC, pole robocze wynosi 70x80 , brak kontaktu z mojej strony przez ostatnie dni był właśnie spowodowany tym zakupem więc wszystkich dobijających się do mnie przepraszam ale miałem strasznie mało czasu. W ciągu 22h zrobiłem 1270km ( w tym szkolenie 5h ) i mimo że ledwo żyję a ze szkolenia w pracy na sprzęcie pamiętam tyle jak to włączyć do prądu cieszę się bardzo.
Pozdrawiam serdecznie.
Druga sprawa to wreszcie wczoraj przywiozłem swoja pierwszą frezarkę CNC, pole robocze wynosi 70x80 , brak kontaktu z mojej strony przez ostatnie dni był właśnie spowodowany tym zakupem więc wszystkich dobijających się do mnie przepraszam ale miałem strasznie mało czasu. W ciągu 22h zrobiłem 1270km ( w tym szkolenie 5h ) i mimo że ledwo żyję a ze szkolenia w pracy na sprzęcie pamiętam tyle jak to włączyć do prądu cieszę się bardzo.
Pozdrawiam serdecznie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Witam
Właśnie uruchomiłem i wypróbowałem line follower ver. 2. Tym razem 5 czujników CNY70 za obliczenia odpowiada ATtiny26, silniczkami steruje Si9959 (podwójny mosfet z diodami).
Podniosłem napięcie zasilające silniczki, odsunąłem do przodu płytkę z czujnikami i zmieniłem logikę sterowania. Program w C, napisany praktycznie od nowa. W porównaniu z poprzednią wersją (10cm/s) uzyskałem 50% przyrost prędkości, b teraz osiąga prędkość 15,1cm/s Do 1m/s nawet się nie zbliżę bo tor ma bardzo dużo ostrych zakrętów, ale w planie są jeszcze większe kółeczka i mam jeszcze mały zapas na sterowaniu, aktualnie max PWM to 200, w poprzednim miałem pełne 255.
Podwozie poprzedniego modelu, zaadaptowane na szybko dwoma ściskami i gumką.
Pozdrawiam
Właśnie uruchomiłem i wypróbowałem line follower ver. 2. Tym razem 5 czujników CNY70 za obliczenia odpowiada ATtiny26, silniczkami steruje Si9959 (podwójny mosfet z diodami).
Podniosłem napięcie zasilające silniczki, odsunąłem do przodu płytkę z czujnikami i zmieniłem logikę sterowania. Program w C, napisany praktycznie od nowa. W porównaniu z poprzednią wersją (10cm/s) uzyskałem 50% przyrost prędkości, b teraz osiąga prędkość 15,1cm/s Do 1m/s nawet się nie zbliżę bo tor ma bardzo dużo ostrych zakrętów, ale w planie są jeszcze większe kółeczka i mam jeszcze mały zapas na sterowaniu, aktualnie max PWM to 200, w poprzednim miałem pełne 255.
Podwozie poprzedniego modelu, zaadaptowane na szybko dwoma ściskami i gumką.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Pooglądałem trochę towaru diodowego dużych mocy na targach i pomęczyłem wystawców. pytaniami.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
- lord_craven
Dzięki za dodatkowe infoHahar pisze:Te na kwadratowym trzpieniu (pod gumą) z czasem potrafią złapać luz boczny z tego co się dowiedziałem...
[ Dodano: 12 Maj 2013, 17:49 ]
Wyprałem słuchawki od telefonu. Po upadku z trzeciego piętra i wysuszeniu nadal działają
Kilkanaście złotych zostaje w kieszeni
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
Dowiedziałem się w sieci, że zmieniły się jakieś przepisy i mogę zrezygnować z usług UPC bez ponoszenia żadnych umownych kar. Cieszy mnie to bardzo bo jak na razie musiałem się wyprowadzić i nie mogłem korzystać z telewizji/internetu/telefonu w nowym miejscu a płacić musiałem i nie było żadnego odwołania.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
Wykonałem pierwsze próby-prace na swojej maszynce CNC, pełen sukces, nic skomplikowanego i do opanowania , grunt to myśleć i chyba tyle .
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.