Witam;
Pierwsze zamówienie ze sklepu dx wiązało się z kupnem latarki UltraFire C8-T6 Cree XM-L T6 800LM link poniżej
http://dx.com/p/ultrafire-c8-t6-cree-xm ... 650-110264
Mile zaskoczyła mnie dość szybka przesyłka już po 9 dniach u mnie lecz po rozpakowaniu pierwsze rozczarowanie porysowane szkiełko co jeszcze byłem w stanie przełknąć.
Po zapakowaniu ogniwa i dokręceniu nasadki okazało się, że latarka nie odpala. Dopiero poluzowanie nakrętki tylnej dało efekt ale tylko na krótki czas. Dodatkowo denerwujące jest miganie spotu co znów mogę zniwelować odkręcając lub dokręcając nasadkę lub po krótkiej chwili ten efekt sam zanika.
Przy zakupie i po pobieżnej lekturze tego forum dotyczącej produktów na dx liczyłem się z pewnymi mankamentami w wykonaniu latarki ale powyższa usterka sprawia spory dyskomfort w użytkowaniu dlatego proszę szanownych kolegów o pomoc. Reklamacja nie wchodzi w grę z oczywistych względów ale może ktoś już spotkał się z takim problemem i ma pomysł jak go rozwiązać?
Latarka z dx
Latarka z dx
Olight M21X Warrior Tactical Black XM-L / Olight S20 Baton / UltraFire C8-T6 Cree XM-L T6 z dx.com / Led Lenser P2 AFS 8402-A / Convoy M2 / WALLe BPM-2SL LED MACTRONIC / Spark SD6-500CW XML T6 2B cool white / ZebraLight H600w Mk II XM-L2 Neutral White
Witaj
Prawdopodobnie: brak dobrego styku włącznik-sprężynka-obudowa. Gdzieś jest słabe połączenie elektryczne.
Trzeba rozebrać obudowę włącznika i posprawdzać.
Jeśli driver od strony ogniwa nie ma wystających części (sprężynka) ogniwo z płaskim "+" może nie kontaktować.
Prawdopodobnie: brak dobrego styku włącznik-sprężynka-obudowa. Gdzieś jest słabe połączenie elektryczne.
Trzeba rozebrać obudowę włącznika i posprawdzać.
Jeśli driver od strony ogniwa nie ma wystających części (sprężynka) ogniwo z płaskim "+" może nie kontaktować.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Driver ma małą sprężynkę tak to w tym modelu wygląda. W jaki sposób radzisz odkręcić włącznik i na co zwrócić uwagę?
Zapomniałem dodać że jestem laikiem w tej kwestii może jest ktoś z kolegów z Wrocławia kto byłby w stanie pomóc. Sezon rowerowy wkrótce a w tym celu zakupiłem ten sprzęt.
Zapomniałem dodać że jestem laikiem w tej kwestii może jest ktoś z kolegów z Wrocławia kto byłby w stanie pomóc. Sezon rowerowy wkrótce a w tym celu zakupiłem ten sprzęt.
Olight M21X Warrior Tactical Black XM-L / Olight S20 Baton / UltraFire C8-T6 Cree XM-L T6 z dx.com / Led Lenser P2 AFS 8402-A / Convoy M2 / WALLe BPM-2SL LED MACTRONIC / Spark SD6-500CW XML T6 2B cool white / ZebraLight H600w Mk II XM-L2 Neutral White
Wyłącznik można odkręcić wkładając w 2 małe otwory, w pierścieniu dociskającym włącznik, 2 małe śrubokręty i kręcić w lewo. Żeby na 100% upewnić się, że wina leży po stronie włącznika to możesz czymś metalowym zewrzeć - akusa z obudową zastępując tym samym wyłącznik ale pamiętaj, że anoda, czyli czarna powłoka nie przewodzi prądu.
Dziękuję za cenne wskazówki spróbuję podłubać i zobaczymy.
[ Dodano: 7 Marzec 2013, 19:00 ]
Rozebrałem włącznik na czynniki pierwsze i złożyłem jeszcze raz i pomogło świeci aż miło Dziękuję panowie za wskazanie drogi. Pozdrawiam
P.S.
mam jeszcze dwa pytania:
1.Czy orientujecie się czy switch z linka poniżej będzie pasował do mojego modelu?
http://dx.com/p/pressure-switch-for-ult ... able-12895
2. Gdzie ewentualnie mógłbym kupić szkiełko do tej latarki?
[ Dodano: 7 Marzec 2013, 19:00 ]
Rozebrałem włącznik na czynniki pierwsze i złożyłem jeszcze raz i pomogło świeci aż miło Dziękuję panowie za wskazanie drogi. Pozdrawiam
P.S.
mam jeszcze dwa pytania:
1.Czy orientujecie się czy switch z linka poniżej będzie pasował do mojego modelu?
http://dx.com/p/pressure-switch-for-ult ... able-12895
2. Gdzie ewentualnie mógłbym kupić szkiełko do tej latarki?