Witam
Czy w samochodowych lampach tam gdzie jest xenon powinna byc soczewka??
Pozdro:D
Są lampy samochodowe soczekowe i zwykłe, i tu moje pytanie czy xsenon nadaje sie tylko do soczewki??
Jest cała masa na allego ludzi którzy sprzedaja zestawy xenonów->zenonów do kazdego rodzaju lamp.
Pomijając fakt ze podstawą xenona jest spryskiwacz na lampe albo wycieraczka.
Xenon ja to własciwie powinno byc??
Xenon ja to własciwie powinno byc??
Ostatnio zmieniony sobota 15 gru 2007, 14:34 przez klex, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie rozumiesz bo nie siedzisz w temacie pytanie jest zadane dobrze.c++ pisze:Możesz jeszcze raz zadać pytanie?? Nie zrozumiałem za bardzo
A wiec tak wszystko zależy od rodzaju palnika jaki mam są palniku typu D2S ktore są przewidziane typowo do soczewek i nie posiadaja switało pada cała szerokoscia banki na zwierciadło.To rozwiazaznie wykorzystuje Opel,BMW,Toyota...Ale sa też palniki typy D2R przystosowane to wspolpracy z reflektorem a nie soczewka posiadaja na bance powierzchnie ktora nie przpuszcza swiatła, dzieki ktorej swiatlo nie pada na caly lefelktor i nie oslepia ludzi jadyacych z naprzeciwka.Ten pasek na bance pełni role przysłony.Jest to popularne rozwiazanie w Volvoklex pisze:Witam
Czy w samochodowych lampach tam gdzie jest xenon powinna byc soczewka??
Pozdro:D
Są lampy samochodowe soczekowe i zwykłe, i tu moje pytanie czy xsenon nadaje sie tylko do soczewki??
Jest cała masa na allego ludzi którzy sprzedaja zestawy xenonów->zenonów do kazdego rodzaju lamp.
Pomijając fakt ze podstawą xenona jest spryskiwacz na lampe albo wycieraczka.
EDC: Nitecore Sens Mini CR2
Backup: Fenix PD12 CR123
Czołówka: Fenix HP05
Thrower: SkyRay KING
Rower: Nitecore P25 Smilodon
Backup: Fenix PD12 CR123
Czołówka: Fenix HP05
Thrower: SkyRay KING
Rower: Nitecore P25 Smilodon