Czy w takim driverze do dynama w ogóle ma sens implementowanie jakichkolwiek trybów pracy?
Myślę że tak - do jazdy po mieście żeby nie oślepiać światła mijania + na trasę światła drogowe. Inne tryby typu miganie itp. nie ma chyba sensu.
Ewentualnie zamiast trybów dobrym rozwiązaniem mogło by być żeby driver pozwalał (żeby to było bezpieczne dla drivera/diod) na przełączanie - miasto 1xLED z soczewką owalną, trasa 1xLED z soczewką owalną + 1 lub 2xLED z soczewką wąską ( 7-14 stopni ).
Co do światła postojowego - w niektórych lampkach firmowych jest kondensator i lampka świeci jakieś 1-3 min. słabym ale widocznym światłem. Jest to bardzo dobre i myślę ze wystarczające rozwiązanie.
Aha - dodatkowe opcjonalne wyjście na mała tylną czerwoną lampkę ledową też może być mile widziane.
Jeśli chodzi o dynama to jestem gotów wypożyczyć do testów - mam 2 modele dynam Shimano - czekają na zaplecenie koła a to planuję dopiero na wiosnę.
W tej chwili przymierzam się do lampki rowerowej 3xCREE na twoim sterowniku UP100 z zasilaniem 4x18650, ale sterownikiem do pracy z dynama byłbym bardzo zainteresowany - idealne rozwiązanie do roweru miejskiego.