Driver 8xAMC i nie ma 2,8-3A
Driver 8xAMC i nie ma 2,8-3A
Witam mam latareczkę Ultrafire WF-502b z diodką XML-U2.
- poprawiłem termikę,
- wymieniłem driver na 8xAMC
- kupiłem aku od woytazo SAMSUNGi 28A
I mam zagwozdkę jak wpinam miernik między obudowę a ogniwo (zamiast włącznika) to w trybie HI mam na świeżym aku tylko 2,55-2,6 A.
pozostałe: tryby MID-0,7A LOW- 0,12A
W czym tkwi problem, w ogóle to dobrze mierze ten prąd czy trzeba by było zmierzyć go przy diodzie a nie z tyłu przy włączniku?
Jak to z tym jest???
- poprawiłem termikę,
- wymieniłem driver na 8xAMC
- kupiłem aku od woytazo SAMSUNGi 28A
I mam zagwozdkę jak wpinam miernik między obudowę a ogniwo (zamiast włącznika) to w trybie HI mam na świeżym aku tylko 2,55-2,6 A.
pozostałe: tryby MID-0,7A LOW- 0,12A
W czym tkwi problem, w ogóle to dobrze mierze ten prąd czy trzeba by było zmierzyć go przy diodzie a nie z tyłu przy włączniku?
Jak to z tym jest???
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
Ok czyli miernik jednym słowem do d..py a już się bałem.
Ogólnie to gwinty w latarce mam posmarowane pastą ARCTIC SILVER 5.
myślałem własnie, że masa jakaś słaba.
Czyli raczej wszystko jest ok
Pożyczę jakiś profesjonalny miernik. A pobór z ogniwa a prąd na diodzie to spora jest różnica?? Bo nie chce mi się tego rozkręcam wszystko mam spasowane i wysmarowane pastą i szkoda mi rozkręcać
Ogólnie to gwinty w latarce mam posmarowane pastą ARCTIC SILVER 5.
myślałem własnie, że masa jakaś słaba.
Czyli raczej wszystko jest ok
Pożyczę jakiś profesjonalny miernik. A pobór z ogniwa a prąd na diodzie to spora jest różnica?? Bo nie chce mi się tego rozkręcam wszystko mam spasowane i wysmarowane pastą i szkoda mi rozkręcać
Najpierw sprawdź sobie na innych kablach. Mierzyłem na takich miernikach za 20zł większe prądy i było dobrze tylko na dorabianym kablu (1m linki 2x2.5mm2 2 bananki i 2 krokodylki).
Pasta nie ma wpływu
Pobór z ogniwa to masz straty na gwintach(pomijalne)+zasilanie sterownika (kilka mA)+prąd diody można przyjąć, że to co masz z ogniwa to to co płynie w diodę
Pasta nie ma wpływu
Pobór z ogniwa to masz straty na gwintach(pomijalne)+zasilanie sterownika (kilka mA)+prąd diody można przyjąć, że to co masz z ogniwa to to co płynie w diodę
ok to jutro zmontuje kabelkimacgap90 pisze:Najpierw sprawdź sobie na innych kablach. Mierzyłem na takich miernikach za 20zł większe prądy i było dobrze tylko na dorabianym kablu (1m linki 2x2.5mm2 2 bananki i 2 krokodylki)
ok o to mi chodziłomacgap90 pisze:Pobór z ogniwa to masz straty na gwintach(pomijalne)+zasilanie sterownika (kilka mA)+prąd diody można przyjąć, że to co masz z ogniwa to to co płynie w diodę
Spadek napięcia na dobrej jakości amperomierzu i jego kablach (modele w cenie powyżej 100 euro) wynosi średnio 300mV @3A. Tańsze mierniki, zwłaszcza chińskiej produkcji, wnoszą 500-600mV spadku napięcia. Mówimy o prądzie 2,8A.
Smutne lecz prawdziwe.
Smutne lecz prawdziwe.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
A co mam zrobić kiedy miernik mi pokazuje na driverze 8xAMC7135 V2 z kai 3.3A na wyjściu ? uważać to też za błąd miernika ?greg pisze:Spadek napięcia na dobrej jakości amperomierzu i jego kablach (modele w cenie powyżej 100 euro) wynosi średnio 300mV @3A. Tańsze mierniki, zwłaszcza chińskiej produkcji, wnoszą 500-600mV spadku napięcia. Mówimy o prądzie 2,8A.
Smutne lecz prawdziwe.
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Może masz zwarcie w diverze, lub uszkodzony któryś z AMC i faktycznie LED dostaje DD. Albo miernik podaje wartość "z kosmosu"
Sterownik extended v3.5 HE <klik>