Hej, zbudowałem właśnie nową latarkę pod wodę, długość 15cm, średnica uchwytu około 45mm, waga z akumulatorami 450g, tym razem na jednej diodzie XM-L T6, reflektor SMO głęboki o średnicy około 30mm, pozwala na skupienie na dobrym poziomie, spory zasięg na lądzie, pod wodą jeszcze nie była ale może niebawem ktoś się nią zainteresuje. Latarka posiada kontrolę temp. diody tak więc można ją śmiało używać nie tylko pod wodą, dioda nie ulegnie przegrzaniu, do wyboru 4 tryby ciągłe z pamięcią ostatnio używanego, zabezpieczenie przed odwrotnym wsadzeniem koszyka z aku, jak i przed nadmiernym rozładowaniem. Tryby zmieniamy obrotowym pierścieniem, jest to już dobrze dopracowany patent i myślę że nie powinno być z tym żadnych kłopotów, szybka o grubości 4mm z powłokami AR zapewni maksymalnie dużą przejrzystość i ilość światła generowanego prze z diodę ma bardzo małe straty. Oświetlenie to powinno dobrze sprawować się do 100m pod wodą, technologicznie rozwiązania które tu wykorzystałem powinny dawać na to 100% gwarancji, jednak testów nie przeprowadzałem i pierwsze zanurzenia rozwieją wszelkie wątpliwości. Zasilanie z trzech aku pozwoli na ponad 2h pracy bez wymiany ogniw w trybie max, niższe znacznie wydłużą czas pracy. To chyba tyle, jak przyjdzie noc zrobię filmik jak świeci w terenie, niebawem wystawię ją w sklepiku, pozdrawiam.
Pod wodę 1xXM-L
Pod wodę 1xXM-L
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt: