Jako że wątek stricte dotyczący AKOray K-106, pozwolę sobie skopiować już to, co napisałem w wątku o jej klonie, Ultrafire F20.
AKOray K-106 u mnie

. 15.09 wysyłka, 21.09 listonosz zostawia awizo. W końcu, po kilku dniach Back Ordered, doczekałem się

. Co najlepsze, w moim egzemplarzy nie ma trybu "SOS" jako "SOSOSOSOS", ale jest normalnie HIGH>MID>LOW>STROBE>SOS

. Wygląda na to, że AKOray sprzedawana jako NKOray ma tryby ok. Włącznik (guzik) jest ok - myślałem, że będzie gorszy, więc póki co nie wymieniam, choć jakby ktoś miał na zbyciu te niebieskie, stojące na dupce, to chętnie wymienię ze dwa za 18mm oringi niebieskie

.
Tak na szybko moje spostrzeżenia - spot jest większy niż w RC-G2, co mi odpowiada, bo kupiłem K-106 na takie prawdziwe EDC do kieszeni. Jaki jest spill i jak to wygląda w nocy nie wiem, poczekam do wieczora. Świeci słabiej (apdejt, bo sprawdzałem na innej parze akusów i jednak Romek jest mocniejszy) niż modowany RC-G2 ( oba na naładowanych Ready2Use ), co widać już w dzień. Jednolita konstrukcja lepiej leży w kieszeni i w łapie niż w G2. Klips koniecznie trzeba wsadzić w termokurczliwą rurkę i podgrzać, bo się ciutę niestabilnie zachowuje. Gwinty suche, więc smaru smaru niezbędne. I to tyle, na szybko

.
Na szybko też kilka szocików porównawczych z Romisen'em RC-G2 @ sku.7880:
Gwinty nasmarowane Olejem Parafinowym, klips otulony termokurczliwą rurką, fabryczny oring przed szybką świecił ( dla mnie ) za słabo (choć ten od włącznika jest genialny - znacznie mocniej świeci i szybciej się naświetla od tych zielonych, wystających z DX, który mam w Romku), więc dołożyłem blue 18mm między szybkę, a emiter (rozkręcenie emitera zajęło mi 10 minut - suche gwinty

) i żadnego więcej 'ale' do lampki nie mam
Nocne szoty. Ostrzegam, że ustawienia dobierałem manualnie tak, by oddawały to, co widziałem. Nic nie 'dopalałem', bo i po co. Każda fotka opisana. W pokoju wszystkie zdjęcia na tych samych ustawieniach ( napis na fotkach ), na dworze to samo. Wszystkie akusy naładowane (w sensie AA i AAA, bo Li-Ion tych rozmiarów nie posiadam), 18650 w VB-16 kilka miechów nieużywany więc nie w pełni mocny, ale to tylko poglądowo

.