Ja chętnie podzielę się z wami opinią z dość popularnego sklepu banggood.com, gdyż jest tam sporo artykułów (ładowarki, BMSy, telefony, diody latarki) także każdy prędzej czy później na nich trafi. Podczas korzystania z tego sklepu około 30 razy niestety nie mam zbyt dobrej opinii.
sklep po pierwsze bardzo często ma status na towar instock po czym przy złożeniu zamówienia na 6 sztuk status zmienia się na outstock, jest to bardzo denerwujące, a sklep zazwyczaj posiada małe ilości danego towaru. Wybierając przesyłkę kurierską, gdy zależy mi na czasie okazuje się, że sprzedawca ma 1 dzień roboczy, po 5 dniach wysyła wiadomość, że towaru nie ma ale ma planowaną dostawę na przyszły tydzień, podając datę. Wiadomo, gdy zależy nam na danej rzeczy jesteśmy w stanie poczekać. Po tygodniu dostaję maila że towar jeszcze nie dotarł, albo, że dotarł, ale musi przejść przez stan magazynowy i zanim zaczną wysyłać minie kolejne kilka dni. Niestety na 6 przesyłek kurierskich tylko jedna doszła w planowanym terminie, 2 kolejne w ciągu 14 dni a kolejne 3 w ciągu miesiąca

a VAT jeszcze trzeba było zapłacić.
Kolejny raz zdarzyła mi sie sytuacja zamawiam 6 sztuk danego towaru, w paczce są 4 sztuki. Paczka została zważona widnieje napis 1.6KG. ważę towar waży 900 gram. Paypal prosi o zważenie przedmiotów z paczki i wagę na etykiecie. Waga się nie zgadza, więc teoretycznie ja wyjąłem 2 przedmioty. Super sprawa na robienie klienta w balona
Mam w banggoodzie konto VIP4. Mimo wydanych w tym sklepie 10 tysięcy zł niestety klient dalej jest traktowany jak "*****"

o niebo lepiej jest zrobić zakupy u pewnego dostawcy z aliexpress z DHL FAST SHIPPING niż w banggoodzie
Co ciekawe banggood stosuje politykę zaniżania wartości towaru. Do puki paczka nie zostanie rozpakowana, mniej więcej 1/4 paczek na wysoką wartość uniknie cła. Niestety paczki bardzo często są zatrzymywane w urzędzie celnym i trzeba przesyłać skan wyciągu z konta bankowego, a z urzędu kontaktują się w sprawie paczki w ciągu zazwyczaj 5 dni, czyli wysyłka znacznie się opóźnia. Zamawiając paczki z aliexpress urząd celny wyjmuje dokumenty, wali pieczątkę z vatem do opłacenia i paczki są w terminie max 7 dni roboczych.
Ceny zawsze są wyższe niż na aliexpress - zazwyczaj jest to coś pomiędzy allegro i alixpress, natomiast fajną sprawą jest tania szybka wysyłka 7-10 dni poprzez NL-POST.
kupując w banggodzie!:
- sprawdzamy zawartość paczki w obecności listonosza/kuriera, jeżeli zamówienie jest niekompletne spisujemy protokół, bez tego paypal nie odda kasy!
- Jedyne co trzyma mnie w tym sklepie to fast NL shipping, który powoduje, że paczka jest w ciągu tygodnia i wysyłka ksoztuje 3-16zł w zależności od wagi. Paczki również przychodzą pocztą, aczkolwiek przez fast shipping zawsze przechodzą przez centralę urzędu celnego tak jak w przypadku kurierskich.