+1... ale "dorobi się"pralat pisze:Szkoda tylko, że klipsa zabrakło. Przydałby się czasami, żeby przypiąć do ubrania lub plecaka.
Nitecore HC50 czy warto ?
U mnie dokładnie było tak samo, jedynie potwierdzenie z PayPal. Możesz wejeść na wallbuys na tracking i tam przy użyciu maila i tego pierwszego numeru sprawdzić status zamówienia.darekf pisze:PayPal pieniądze przelał, więc niby poszło, ale czy to gdzieś u nich nie utknie? Jak to wyglądało w Waszym przypadku?
Napisałem PM do usera Wallbuys, zobaczymy kiedy i co odpisze.
Własnie odebrałem swoją i sie bawie sie.
Ostatnio zmieniony wtorek 14 sty 2014, 15:52 przez tty5150, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdziłem jeszcze raz ogniwa które posiadam,
faktycznie w każdym strona dodatnia ma plus równo z koszulką,nawet te z laptopa (sony),jedynie ogniwa od woytazo mają inny plus i pozostałość po cynie.
Możliwe za tym,że mam ogniwa z wystającym plusem.
Latarka rzeczywiście traci kontakt przy wstrząsach,ale za to za każdym razem włącza się podświetlenie włącznika.
faktycznie w każdym strona dodatnia ma plus równo z koszulką,nawet te z laptopa (sony),jedynie ogniwa od woytazo mają inny plus i pozostałość po cynie.
Możliwe za tym,że mam ogniwa z wystającym plusem.
Latarka rzeczywiście traci kontakt przy wstrząsach,ale za to za każdym razem włącza się podświetlenie włącznika.
- LightLover
Heh, jeden dzień wcześniej i wziąłbym od ręki. Teraz, jak już zamówiłem dwie sztuki pozostaje mi grzecznie czekać na przesyłki i zaciskać kciuki, żeby zdążyły na czas.LightLover pisze: Jeśli jest ktoś zainteresowany, to mam jedną sztukę HC50 do odsprzedania.
Zamówiłem dla kolegi, lecz jemu brakuje zasięgu.
Przy okazji pytanie - czy wiadomo jak HC50 współpracuje z ogniwami unprotected? Jakoś nie mogę się doszukać info na ten temat. Wiem, że jest zabezpieczenie przed przegrzaniem całości, ale czy też jest zabezpieczenie przed wydojeniem ogniwa do końca?
Więc chyba tak. Ale trzeba dorobić guziczki.Over-Discharge Protection: The HC50 does turn itself off before over-discharging a lion
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... ecore-HC50
No chyba nie.
Hi Piotr,
Thank you for your support in NITECORE.
There is no battery protection device inside the light.
We recommend you use protected 18650 battery and please make sure it is of button-top design.
Thank you.
Any question, please feel free to contact us.
Best Regards,
Service Center
info@nitecore.com
Latarki nie uszkodzisz żadnym 18650. Najwyżej możesz uszkodzić ogniwo niezabezpieczone przez nadmierne rozładowanie go. Dlatego powinno się używać do niej ogniw zabezpieczonych.luzik pisze:Czyli ostatecznie powinno się stosować ogniwa protected czy można zwykłe z cyckiem bez obawy uszkodzenia latarki?
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
http://wallbuys.com/Product/3-7V-3400mA ... -pack-8972luzik pisze:W takim razie jakie ogniwa o długim czasie działania sugerujecie - mogą być zza wielkiego muru, ebay itp Chodzimi o sprawdzone typy...
Realnie ok 3100mAh przy rozładowaniu prądem 1A do 2,5V
Również polecam zabezpieczone panasoniki 3400 do niej. Spisują się świetnie. Czołówka bardzo się dziewczynie spodobała.
Duży plus za 2 odcienie światła. W środku ciepło żółty, a po bokach do doświetlenia neutralny biały. Dla mnie super. Bo myślałem, że będę wymieniał leda, ale nie ma takiej potrzeby
Wykonanie bardzo dobre, wszystko idealnie spasowane , żadnych niedoskonałości, oring i gwint dobrze nasmarowany.
Zdecydowanie mogę polecić.
Do biegania trochę przyciężka, ale po założeniu 3 paska, nie jest źle ( dodam, że ja , jak i właścicielka wolimy używać bez górnego paska).
Bardzo szeroko, dobry zasięg, jak na czołówkę. Za takie pieniądze, mogę tylko polecić
Duży plus za 2 odcienie światła. W środku ciepło żółty, a po bokach do doświetlenia neutralny biały. Dla mnie super. Bo myślałem, że będę wymieniał leda, ale nie ma takiej potrzeby
Wykonanie bardzo dobre, wszystko idealnie spasowane , żadnych niedoskonałości, oring i gwint dobrze nasmarowany.
Zdecydowanie mogę polecić.
Do biegania trochę przyciężka, ale po założeniu 3 paska, nie jest źle ( dodam, że ja , jak i właścicielka wolimy używać bez górnego paska).
Bardzo szeroko, dobry zasięg, jak na czołówkę. Za takie pieniądze, mogę tylko polecić