Test past termoprzewodzących wg overlock.pl
Test past termoprzewodzących wg overlock.pl
Witam
Pod linkiem firma overlock.pl przedstawiła test past termo przewodzących różnych producentów:
http://overclock.pl/articles/show/id/46 ... dsumowanie
Jeśli jest w złym to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu, wątku.
A tu jeszcze załączam taki wykresik:
pozdr. Tomek
Pod linkiem firma overlock.pl przedstawiła test past termo przewodzących różnych producentów:
http://overclock.pl/articles/show/id/46 ... dsumowanie
Jeśli jest w złym to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu, wątku.
A tu jeszcze załączam taki wykresik:
pozdr. Tomek
- Załączniki
-
- d7.png (85.33 KiB) Przejrzano 1256 razy
- Calineczka
- Kontakt:
tomeksz68, dzięki, zapoznać się warto.
Niemniej mam mieszane uczucia, gdy widzę walniętą dla porównania najtańszą pastę AG Chemii na smutnym dole. Chcieli chłopacy pokazać że zagramaniczne lepsze, czy co? Dodam, że AG Chemia robi jeszcze pasty na bazie miedzi jak i srebra ale o tym zapomnieli widać w czasie testów...jeszcze by wysoko w rankingu wyszła i sponsorzy by się pogniewali...
?
Niemniej mam mieszane uczucia, gdy widzę walniętą dla porównania najtańszą pastę AG Chemii na smutnym dole. Chcieli chłopacy pokazać że zagramaniczne lepsze, czy co? Dodam, że AG Chemia robi jeszcze pasty na bazie miedzi jak i srebra ale o tym zapomnieli widać w czasie testów...jeszcze by wysoko w rankingu wyszła i sponsorzy by się pogniewali...
![?? ??](./images/smilies/pytajnik.gif)
Nie ufałbym tym testom tak dokładnie z resztą taki testów jest mnóstwo w necie, poniżej link do innego testu gdzie wyniki są trochę inne
http://chlodzenie.net/reviews/wielki-te ... wodzacych/
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
http://chlodzenie.net/reviews/wielki-te ... wodzacych/
Witam
![;)](./images/smilies/oczko.gif)
Koncerny tytoniowe twierdzą, że ich palenie jest tak samo szkodliwe jak palenie tytoniu a producenci pap. elektronicznych dokładnie odwrotnie![;)](./images/smilies/oczko.gif)
Wstawiłem ten link tylko jako informację przykładową i nie wiążącą. Tylko dla tego, że nic podobnego nie znalazłem na forum.
pozdrawiam Tomek
Tak oczywiście z testami past może być tak samo jak ze szkodliwością palenia papierosów elektronicznychPyra pisze:WitamCo ciekawe, kiedyś szukałem rankingów i testów, i ... w każdym inna pasta była najlepszaCalineczka pisze:...jeszcze by wysoko w rankingu wyszła i sponsorzy by się pogniewali...?
![]()
Pozdrawiam
Koncerny tytoniowe twierdzą, że ich palenie jest tak samo szkodliwe jak palenie tytoniu a producenci pap. elektronicznych dokładnie odwrotnie
Wstawiłem ten link tylko jako informację przykładową i nie wiążącą. Tylko dla tego, że nic podobnego nie znalazłem na forum.
pozdrawiam Tomek
Wielki test past termoprzewodzących. Odsłona druga.
Myślę, że wyniki obiektywne.
Na podstawie tych wyników zmieniłem pastę na Prolimatech PK 1. Sprawdza się.
Dobrze się rozprowadza równomierną bardzo cienką warstwą i nie wysycha.
Myślę, że wyniki obiektywne.
Na podstawie tych wyników zmieniłem pastę na Prolimatech PK 1. Sprawdza się.
Dobrze się rozprowadza równomierną bardzo cienką warstwą i nie wysycha.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Witam
W sumie, to zauważcie, że różnice pomiędzy czołówką są niewielkie. W zasadzie wybierając dowolną z tej grupy, nie zawiedziemy się.
Na wyniki ma też wpływ procedura nakładania, tak więc wybranie jednego sposobu, może przekłamać wyniki. Do tego staranność wykonania poszczególnych etapów i przy tak małych różnicach, mamy rozbieżności w testach.
Ja wybrałem dwie, jedną rzadszą a drugą gęstszą, które stosuję w zależności od potrzeb, nie tylko latarkowych.
Pozdrawiam
W sumie, to zauważcie, że różnice pomiędzy czołówką są niewielkie. W zasadzie wybierając dowolną z tej grupy, nie zawiedziemy się.
Na wyniki ma też wpływ procedura nakładania, tak więc wybranie jednego sposobu, może przekłamać wyniki. Do tego staranność wykonania poszczególnych etapów i przy tak małych różnicach, mamy rozbieżności w testach.
Ja wybrałem dwie, jedną rzadszą a drugą gęstszą, które stosuję w zależności od potrzeb, nie tylko latarkowych.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Śmiem twierdzić że nawet drobne różnice w dociśnięciu powierzchni do siebie miały dużo większy wpływ na wyniki niż rodzaj pastyDariusz70 pisze:Wielki test past termoprzewodzących. Odsłona druga.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Kto nie wierzy niech to sobie przetestuje.
Dla mnie najważniejsze kryteria to: że nie wysycha wpuszczając powietrze oraz... NIE BRUDZI
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
gorącego lata...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
CPU mają IHS, nie mniej jednak, profilaktycznie wolę jak pasta nie przewodzi energii elektrycznej. Natomiast GPU, np. Radeon HD7850 nie ma IHS. A co do latarek - zależy co tam smarujeciekrzycho_ pisze:Kiedyś przewodnictwo elektr. miało znaczenie , dzisiaj zarówno procki jak GPU mają IHSy także nie ma to większego znaczenia.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 18 lis 2013, 12:16 przez Kyle, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Pozdrawiam
Kyle pisze:Dla mnie to jeden z podstawowych parametrów (jak przewodzi to nie kupuję)
No to w końcu jak, kupujesz świadomie, czy bezmyślnie powielasz zasłyszane opinie?Kyle pisze:... ale jak ma przewodzić, to też wskazane, by świadomie wybrać pastę przewodzącą energię elektryczną
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?