Bocian pisze:hahahaah no widać nie tylko ja zwróciłem na to uwagę (5 kondziołów równolegle)

. Kolega Aron zdaje się cierpi na brak dostępu do żądanych wartości

Nie umniejszając jednak produkt ciekawy i czasochłonny zapewne. Może uda się Arona zaprosić do dyskusji i zaprezentowania swoich osiągnięć

Zwróć proszę uwagę, że te kondensatorki są 2 typów (chude po lewej i grubsze po prawej).
A wiec raczej mi to wygląda, na ślepe trzymanie się noty aplikacyjnej.
Producenci IC podają w swoich specyfikacjach rekomendacje, szczególnie przy układach impulsowych gdzie bardzo ważne jest odpowiednie filtrowanie zasilania.
Podejrzewam, że tu producent podał, by zasilanie powinno być zablokowane np. 47uF (tantal lub elektrolit) i 470nF (kondensatorem monolitycznym / warstwowym, który ma niższy ESR i zdecydowanie lepiej się sprawdza przy wyższych częstotliwościach).
No i kolega - autor potraktował to może za bardzo dosłownie, bo sądząc po zdjęciu wszystkie te pojemności są monolitami, a ich dokładna sumaryczna pojemność nie jest czynnikiem krytycznym - mam tu na myśli sumaryczną minimalną pojemność, a nie osiągnięcie dokładnej ich wartości zgodnej co do nF z rekomendacją producenta o czym świadczyć mogą te trzy małe kondensatorki z lewej strony.
Niemniej jednak wolę już tak, niż gdyby nie miałoby być ich tam wcale lub siedziałby sobie jeden 10uF elektrolit, co w chińskich driverkach niestety często ma miejsce.
Zastanawia mnie jeszcze to coś przewlekane w obudowie TO-92 (tranzystor, stabilizator?) i czemu akurat to jedno nie jest w SMD?