Coś co zaszczepił we mnie Lennin na 18650
Coś co zaszczepił we mnie Lennin na 18650
Pewnego wieczoru pisałem na GG z kolegą Lenninem, troszkę się nam zeszło ale razem stwierdziliśmy że światełka typu flood to coś na prawdę przyjemnego oraz przydatnego na co dzień. Kilka ustaleń, małe zmiany i plan był gotowy, drugiego dnia była już gotowa, od tego czasu prawie przyrosła mi do ręki . Zasilanie to 18650 bo pozwala na dość długi czas pracy latarki, dioda Q5 zaś optyka to soczewka 8mm z DX wykonana z poliwęglanu, kluczową sprawą był driver bo powinien pozwalać na mardzo oszczędne używanie światełka, rozwiązanie było jedno Cali&Df coś takiego już zbudowali, driver wprost idealny do takiego zastosowania, jego low jest najlepszy jaki widziałem jak i pozwala na pełną konfigurację. Obudowa to po prostu gładki cylinder o średnicy 23mm i 98mm długości a ostatnimi czasy otrzymała powłokę HA III. Dzięki Lennin że zabrałeś na zlot swoją ZEBRĘ, jak i wielkie podziękowania dla DNF-a którego morduję w związku z anodowaniem HA III. Na koniec fotki.
Na dwóch ostatnich fotkach widać jak świeci, zakrętka od innej latarki bo nie zdążyłem jeszcze uzbroić docelowej anodowanej. Fotka z bliska odległość 1metr, na drugiej 4,5metra, można mieć wyobrażenie jak szeroko świeci.
Na dwóch ostatnich fotkach widać jak świeci, zakrętka od innej latarki bo nie zdążyłem jeszcze uzbroić docelowej anodowanej. Fotka z bliska odległość 1metr, na drugiej 4,5metra, można mieć wyobrażenie jak szeroko świeci.
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
Jak wygrzebię się z zamówień to podejmę temat, postaram się wstępnie skalkulować ile to może kosztować, oczywiście powłoka HA III.Myślę że da radę się zmieścić za alu i robotę w 50zł do tego dioda i driver, resztę gratów oddam gratis, HA III około 10zł za sztukę pewnie wyjdzie. Jak dobrze pójdzie 90zł powinno wystarczyć. To limitowana oferta i więcej sztuk nie będzie jak by co potwierdzać czy pasuje.