Pomoc w rozbiórce OSRAM crosser small

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
sebeq

Pomoc w rozbiórce OSRAM crosser small

Post autor: sebeq »

Witam , jak w temacie mam problem z rozlożeniem tej plastikowej latarki , niechce się z tym siłować zeby nie połamać bo latarka jeszcze do użytku ma być .
Chciałbym zmienic leda na mocniejszą ale za chiny nie wiem jak zdjąć/odkrecic przedni korpus ??
Bede wdzieczny za wskazówki .

pozdrawiam sebeq
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Jeśli się nie da odkręcić to jest albo klejona albo zgrzewana, dodatkowo gra nie warta świeczki bo jest plastikowa i dawanie mocniejszej diody to nietrafiony pomysł.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
sebeq

Sklejona nie jest poniewaz przy próbie odkrecania korpus lekko sie porusza w lewo i prawo ,ale cos jakby blokuje dalszy ruch .
macgap90

Post autor: macgap90 »

Mam większy model tej latarki rozbiórka jest łatwa prosta i przyjemna :). Góra jest na zatrzaskach musisz mocno pociągnąć przeginając trochę na boki a później to już tylko rozkręcanie zostaje ale tak jak już koledzy zauważyli chłodzenie jest beznadziejne i jakakolwiek próba modyfikacji jest stratą czasu i pieniędzy.
Awatar użytkownika
sebeq

Dziekuje kolego tak jak napisales korpus jest na zatrzaski .
Co do zmiany leda , przeciez nie musze tam pakowac jakiegos mocnego leda :D , chciałem poprostu polepszyc jasnosc bo wedlug mnie jest kiepska troche. Narazie ograniczyłem się do przeróbki driverka ,usunelem rezystor 3,9ohma połączony w szereg z dragonem . Jest naprawde sporo jasniej , led nie nagrzewa sie jakos zauwazalnie . Sprawdzalem tez jak świeci XP-G R5 1C na tym driverku i jest bardzo jasno . Nie robiłem pomiarów prądu bo miernik został w pracy ,poza tym mam ją na mcpcb 14mm ,a do tej latarki idealnie podpasuje na 20mm. Pożyjemy zobaczymy ... :D

Dzieki za pomoc
mariuszek610

Post autor: mariuszek610 »

Witam także nabyłem osram crosser small , czy mógłbtś dodać zdjęcie lub jakiś prosty odręczny schemacik jaki rezystor usunąć ? Swoją nabyłem za 34zł za tą kwote jest to disyć przyzwoita latarka Pozdrawiam
ODPOWIEDZ