Pomoc przy rozbiórce Shadow SL3

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
adex

Pomoc przy rozbiórce Shadow SL3

Post autor: adex »

Witam!
Przyszła do mnie wczoraj latareczka Shadow SL3 próbuję odkręcić pigułkę ale za ... :evil:... nie idzie ;/ już nożyczki prawie połamałem. Boję się że coś uszkodzę.
Jeszcze mam pytanie jak wyjąć przycisk do wł/wył latarki, trzeba to zrobić zanim się spróbuje odkręcić pigułę?
Ostatnio zmieniony piątek 28 gru 2012, 18:52 przez adex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Witam!
Przyszła do mnie wczoraj latareczka Shadow SL3 próbuję odkręcić pigułkę ale za ... :evil: ... nie idzie ;/ już nożyczki prawie połamałem. Boję się że coś uszkodzę.
Jeszcze mam pytanie jak wyjąć przycisk do wł/wył latarki, trzeba to zrobić zanim się spróbuje odkręcić pigułę?
A sprawdzałeś czy nie ma lewego gwintu ? bo niektóre się odkręca odwrotnie
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
adex

Daj spokój, już dwie pary nożyczek. i twardy widelec rozwaliłem. Ani w prawo, ani w lewo, chyba zamarzło:/
Żona się drze a ja dalej mam skręconą latarkę, może tam jest jakiś klej?
Są do takich rzeczy jakieś specjalne narzędzia?

Jeszcze mam pytanie, czy warto w ogóle zawracać sobie gitarę tym, jest szansa żeby z latarki wycisnąć coś więcej?

Ogólnie to i tak jestem pod wrażeniem, świeci to naprawdę fajnie!:)
Maruda

Post autor: Maruda »

Może być wkręcona na klej. Ja mam Baldera SE1 i jest tak mocno sklejony, że bez grzania pewnie się nie obejdzie, ale ponieważ świeci doskonale to po co rozkręcać?
adex

Wiesz jak by się dało jeszcze odrobinę podnieść moc to jak najbardziej jestem za, tylko trochę się obawiam bo na ta chwile i tak szybko i dosyć mocno latarka się nagrzewa.
Ostatnio zmieniony sobota 29 gru 2012, 14:30 przez adex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Witam
Noszę się z zamiarem kupna takiego cuda ale liczyłem, że do momentu zakupu ktoś napisze jakąś ciekawą recenzję odnośnie tego modelu. Może tą osobą będziesz Ty? Napisz gdzie i za ile stałeś się jej szczęśliwym posiadaczem? Bardzo mnie i pewnie innych ciekawi jak to świeci w terenie, może wrzuciłbyś kilka fotek?
pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
mike100

Post autor: mike100 »

tomeksz68 - na sieci znajdziesz stosunkowo dużo materiałów nt tej lampki, uważanej za jedną z lepszych w kategorii mimo wszystko kompaktowych.
http://youtu.be/HaLX5V0QV3U
http://youtu.be/lx7f-q19U3Y

Posiadam również taką latarkę, w zasadzie dwie - jedną dla siebie ;-), drugą na sprzedaż. Również tak jak adex nie udało mi się dostać do drivera domowymi sposobami. Natomiast na sieci znalazłem fotkę pokazującą odkręcony driver i widoczne 12 x AMC7135 + atmel
UltraFire WF501B, UltraFire WF502B, UltraFire C8, LedLenser T7, LedLenser H7, Shadow SL3 + kilka modów xm-l
ODPOWIEDZ