dx - anulowanie zamowienia, co dalej?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
m-blue

dx - anulowanie zamowienia, co dalej?

Post autor: m-blue »

witam,
doswiadczyl ktos moze co sie dzieje po anulowaniu zaplaconego zamowienia? zwracaja kase na konto, czy wisi gdzies kwota i mozna za to cos kupic?
jak zwracaja, to jak to jest potracane i rozliczane?
Pozdrawiam,
Michał
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

Zwracać zwracają tylko było coś o 2 czy 3 miesiącach czekania... :D
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Awatar użytkownika
m-blue

napisalem do nich, czy moge zrobic inne zamowienie na te kwote, bo tak wlasnie sadzilem, ze zanim poobracaja dolarami, to zejdzie troche...
Pozdrawiam,
Michał
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Oddawali mi już raz pieniądze. Niestety, nie mogę znaleźć informacji na DX, kiedy było polecenie zwrotu. Z tego, co pamiętam pieniądze po prostu wpłynęły na kartę kredytową jakiś tydzień po potwierdzeniu anulowania zamówienia.
Dubito ergo sum!
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

parę dni temu robiłem w zamówieniu "cancel orders"(nieszczęsna WF-900L), wczoraj czy przedwczoraj potwierdzili że anulują, chwilę potem paypal przysłał maila że płatnośc zwrócona a dzisiaj rano dostałem sms-a że ta kwota właśnie wpłynęła, zajęło im to chyba mniej niż tydzień czasu. Ja sie nie gniewam póki co, zobaczymy czy mi przyjmą zwrot wersji WF-900L badziewiaszi edyszyn
emerel

Post autor: emerel »

Calineczka pisze:zobaczymy czy mi przyjmą zwrot wersji WF-900L badziewiaszi edyszyn
A jesteś gotów ją odesłać? Jestem ciekawy ew. kosztów - daj znać, jakby co.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

no właśnie czekam na ich "ofertę" co dalej, bo ten "nowy model" WF-900L, jak opisywałem, tandeta inside
Awatar użytkownika
m-blue

no ja wlasnie na nia czekam i im wiecej czytam, tym wiecej sie stresuje:)
jakby co sprzeda sie na alegro, po cenie powinna pojsc, tylko zal tyle czekac i pozniej sprzedawac

NOWE WIESCI :)

dostalem maila od Tiny z Dx'a :mrgreen:

napisala, ze moze poprostu zamienic cos tam w zamowieniu, bo zrezygnowalem z jednego swiatla za 28 dolcow, czyli zaraz poszperam co bedzie odpowiednie zamiast tego i nie beda robic zwrotu, dam znac co przysla;)
Pozdrawiam,
Michał
TomekM

Post autor: TomekM »

Byłem zmuszony z powodu własnej niewiedzy :oops: o ems ( dzięki Lenin) anulować zamówienie - po kilku godzinach 2 maile od DX i Paypala - pieniążki wróciły na konto( sprawdzałem jako tomasz :mrgreen: ) wróciło wszystko co do centa :smile: .
Tomek.
Awatar użytkownika
m-blue

ja tam, napisalem ze chce cos innego:) pani odpisala, ze mam napisac co. wybralem kilka rzeczy - bez jaj , ale zgodzilo sie co do centa, mimo ze nie liczylem dokladnie:) znalkazlem kilka rzeczy ktore sie moga przydac, okazalo sie ze pasuje co do centa:P ponoc juz wyslane.

Czy nie jest tak, ze jak wplaci sie do nich to przeliczaja zl - dolary, jak oni zwracaja, to znow przeliczaja? wiem ze to grosze przy kilkunastu, kilkudziesieciu dolarach, ale zdaje sie ze tak jest?
Pozdrawiam,
Michał
TomekM

Post autor: TomekM »

Na pewno przeliczają bo konto jest w zł a płatność w dolarach ale jak pisałem w poście powyżej wraca wszystko co do zł/centa. U mnie wyglądało to tak płatność do dx - $117,22 USD - przeliczone na 271,86 PLN, w dniu następnym zwrot z dx kwoty 117,22$ - przeliczone na złotówki wyszło dokładnie 271,86 PLN.
ODPOWIEDZ