dx - anulowanie zamowienia, co dalej?
dx - anulowanie zamowienia, co dalej?
witam,
doswiadczyl ktos moze co sie dzieje po anulowaniu zaplaconego zamowienia? zwracaja kase na konto, czy wisi gdzies kwota i mozna za to cos kupic?
jak zwracaja, to jak to jest potracane i rozliczane?
doswiadczyl ktos moze co sie dzieje po anulowaniu zaplaconego zamowienia? zwracaja kase na konto, czy wisi gdzies kwota i mozna za to cos kupic?
jak zwracaja, to jak to jest potracane i rozliczane?
Pozdrawiam,
Michał
Michał
- Calineczka
- Kontakt:
parę dni temu robiłem w zamówieniu "cancel orders"(nieszczęsna WF-900L), wczoraj czy przedwczoraj potwierdzili że anulują, chwilę potem paypal przysłał maila że płatnośc zwrócona a dzisiaj rano dostałem sms-a że ta kwota właśnie wpłynęła, zajęło im to chyba mniej niż tydzień czasu. Ja sie nie gniewam póki co, zobaczymy czy mi przyjmą zwrot wersji WF-900L badziewiaszi edyszyn
- Calineczka
- Kontakt:
no ja wlasnie na nia czekam i im wiecej czytam, tym wiecej sie stresuje:)
jakby co sprzeda sie na alegro, po cenie powinna pojsc, tylko zal tyle czekac i pozniej sprzedawac
NOWE WIESCI
dostalem maila od Tiny z Dx'a
napisala, ze moze poprostu zamienic cos tam w zamowieniu, bo zrezygnowalem z jednego swiatla za 28 dolcow, czyli zaraz poszperam co bedzie odpowiednie zamiast tego i nie beda robic zwrotu, dam znac co przysla;)
jakby co sprzeda sie na alegro, po cenie powinna pojsc, tylko zal tyle czekac i pozniej sprzedawac
NOWE WIESCI
dostalem maila od Tiny z Dx'a
napisala, ze moze poprostu zamienic cos tam w zamowieniu, bo zrezygnowalem z jednego swiatla za 28 dolcow, czyli zaraz poszperam co bedzie odpowiednie zamiast tego i nie beda robic zwrotu, dam znac co przysla;)
Pozdrawiam,
Michał
Michał
ja tam, napisalem ze chce cos innego:) pani odpisala, ze mam napisac co. wybralem kilka rzeczy - bez jaj , ale zgodzilo sie co do centa, mimo ze nie liczylem dokladnie:) znalkazlem kilka rzeczy ktore sie moga przydac, okazalo sie ze pasuje co do centa:P ponoc juz wyslane.
Czy nie jest tak, ze jak wplaci sie do nich to przeliczaja zl - dolary, jak oni zwracaja, to znow przeliczaja? wiem ze to grosze przy kilkunastu, kilkudziesieciu dolarach, ale zdaje sie ze tak jest?
Czy nie jest tak, ze jak wplaci sie do nich to przeliczaja zl - dolary, jak oni zwracaja, to znow przeliczaja? wiem ze to grosze przy kilkunastu, kilkudziesieciu dolarach, ale zdaje sie ze tak jest?
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Na pewno przeliczają bo konto jest w zł a płatność w dolarach ale jak pisałem w poście powyżej wraca wszystko co do zł/centa. U mnie wyglądało to tak płatność do dx - $117,22 USD - przeliczone na 271,86 PLN, w dniu następnym zwrot z dx kwoty 117,22$ - przeliczone na złotówki wyszło dokładnie 271,86 PLN.