Witam!
Chciałbym przerobić mojego starego ale jakże zacnego Petzla, z pojedynczej żarówki 4,5V na diody, gdyż pochłania mi ona akumulatory 2700mAh w parę godzin, a zdarzają mi się dłuższe wypady i nie wszędzie można podładować źródło energii:/
Proszę o pomoc co do tego jak to zrobić, albo o podjęcie się samemu takiej przeróbki
Pozdrawiam szanowną brać Światełkową!
Petzl E09 Arctic
Witamy serdecznie
poniżej link do takiej przeróbki:
żarówkowy petzl
Jeżeli tylko masz obycie z lutowananiem małych elementów to powinieneś dać sobie radę.
A jeżeli nie to próbuj . Tutaj jest wiele osób z wiedzą i umiejętnościami.
edycja: poprawiony link
poniżej link do takiej przeróbki:
żarówkowy petzl
Jeżeli tylko masz obycie z lutowananiem małych elementów to powinieneś dać sobie radę.
A jeżeli nie to próbuj . Tutaj jest wiele osób z wiedzą i umiejętnościami.
edycja: poprawiony link
Ostatnio zmieniony poniedziałek 29 paź 2012, 16:30 przez missieek, łącznie zmieniany 2 razy.
Przerobić można tylko czy jest sens ? PRzeróbka z linka (nierawidłowego - powinno być tak : forum.opencaching.pl/viewtopic.php?f=8&t=3602&start=30)
Daje możliwość montażu diody, ale chłodzenie ma ona bardzo bardzo mizerne. W tym wypadku trzeba by zamontować dobry krążek z alu wewnątrz, które rozproszy ciepło i nie dawać w diodę więcej niż około 500-600 mA.
Daje możliwość montażu diody, ale chłodzenie ma ona bardzo bardzo mizerne. W tym wypadku trzeba by zamontować dobry krążek z alu wewnątrz, które rozproszy ciepło i nie dawać w diodę więcej niż około 500-600 mA.
ILPT
- Calineczka
- Kontakt: