Problem ze sterownikiem zamówionym na DX. Prośba o poradę

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
iksek

Problem ze sterownikiem zamówionym na DX. Prośba o poradę

Post autor: iksek »

Witam,
Nazywam się Michał, i od jakiegoś czasu wieczorkami zaglądam na wasze forum;) jednak oficjalnie od dzisiaj;) Dużego doświadczenia z elektroniką nie mam. Jestem studentem Informatyki. "Światełka" mnie ciekawą, i dlatego chciałbym czegoś się nauczyć;)

Czytałem sporo artykułów z waszymi projektami i zachciało mi się spróbować czegoś swojego. Zacząłem przekopywać DX w poszukiwaniu czegoś co umiałbym zrobić i moim zdaniem było by fajne. Wybrałem ten sterownik: http://www.dealextreme.com/p/16-mode-3w ... utput-7612
Widać nim gdzie plus i domyślam się gdzie minus. Jednak DX mnie zaskoczył i przysłał inaczej wyglądający driver. Nie wiem jak mocno on się różni od strony technicznej. Jedynie widzę wizualnie.. Oto i on: Obrazek

Wiadomo, że pierwsza latarka nie będzie jakaś super, doświadczenie przyjdzie z czasem. Mógłby ktoś mi powiedzieć, gdzie ten sterownik ma +? Minus zaznaczyłem na zdjęciu kolorem czerwonym (akurat tam się swiatło odbiło, jest tam znam -)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Co prawda również elektronik ze mnie żaden, ale stawiam na ten mały kwadracik z 4 otworami na środku. Analogicznie do innych sterowników znajduje się tuż koło diody.
ProLight

Post autor: ProLight »

Główny spammer tego Forum ;)
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Pominąwszy mały drobiazg, mianowicie taki, że z punktu widzenia elektroniki dioda nie ma ani plusa, ani minusa. Wyprowadzenia nazywają się ciut inaczej (zadanie domowe) ;)
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
ODPOWIEDZ