cree do 120 pln

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
darklight

cree do 120 pln

Post autor: darklight »

Witam Wszystkich.
Proszę o pomoc-szukam malej latarki z ledem q 5.
Poza ceną priorytetami dla mnie są:
mała wielkość
i tryby - ponieważ potrzebuje tego światełka w awaryjnych sytuacjach na rower.
Znalazłem coś takiego ale nie wiem co to za "cudeńka"
http://www.allegro.pl/item419268392_ult ... cr123.html
http://www.allegro.pl/item422575518_lat ... a_bcm.html
http://www.allegro.pl/item419268355_tak ... _200m.html
Z GÓRY DZIĘKUJE
Awatar użytkownika
MariuszB.

Post autor: MariuszB. »

Witaj.
A nie łatwiej i szybciej poszukać opisu na licznych stronach internetowych :?: wystarczy że wpiszesz modele i ....masz.
Pozdrawiam
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki :)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Nie ten dział kolego.
Wypadało by się najpierw przywitać :evil:
Po drugie popatrzeć jak forum jest zbudowane, o zakupy pytamy w dziale zakupów!!!
Po trzecie tam jest PRZYKAZANIE jak zadawać pytania.Tak więc proszę się zapoznać i sprecyzować "problem"
Awatar użytkownika
darklight

MariuszB. pisze:Witaj.
A nie łatwiej i szybciej poszukać opisu na licznych stronach internetowych :?: wystarczy że wpiszesz modele i ....masz.
Może i tak ale ...
nie każdy(szczególnie laik taki jak ja) potrafi przebrnąć przez techniczne opisy i wyciągnąć samemu mądre wnioski.
Chyba z drugiej strony łatwiej odp. np.z tych 3 ta i ta jest nalepsza ale za tą cenę nie licz na dużo...
DZIĘKI ZA NAUCZKĘ :oops:

[ Dodano: Sob Sie 23, 2008 1:04 am ]
Calineczka pisze:Nie ten dział kolego.
Wypadało by się najpierw przywitać :evil:
Po drugie popatrzeć jak forum jest zbudowane, o zakupy pytamy w dziale zakupów!!!
Po trzecie tam jest PRZYKAZANIE jak zadawać pytania.Tak więc proszę się zapoznać i sprecyzować "problem"
Ok może faktycznie chiałem zadziałać zbyt szybko :oops:
WYBACZCIE-zadawanie pytań to nie łatwa sprawa,czasem odpowiedzi są łatwiejsze.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH STAŁYCH I TYLKO ZAGLĄDAJACYCH PASJONATÓW.
NIECH WAM ZAWSZE SWIATEŁKO OŚWIETLA DROGE DO CELU
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Może zacznijmy od tego iż warto kupić na DXie będziesz miał taniej. Po drugie zasilanie jedną CRka jest mało szczęśliwe gdyż w niej za dużo "prądu" nie ma. Może warto zobaczyć coś takiego:
TR-801 P4 ale z trybami,
TR-801 Q5 ale z jednym trybem.

Ciągle to jest nie duża latarka a zasilanie jej na tyle wydajne ze poświecisz dłużej niż 30-40 minut. W końcu to ma być awaryjna latarka jak pisałeś już. Do tej kwoty musisz dodać koszt zakupu akusów i ładowarki. Ale na pewno zmieścisz sie w tej kwocie co pisałeś. Musi być małe? Powiedzmy ze wszystkie są nie duże latarki jakie mogę zaproponować tylko kwestia tego czy 1cm więcej w długości czy obwodzie zrobi ci straszna różnice :cool:

A teraz dlaczego namawiam cie na zakupy na zagranicznej stronie? Porównaj ceny :)

DX i Alledrogo
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
yano

Post autor: yano »

Spośród podanych przez Ciebie typów w pierwszym poście, wybrałbym Ultrafire C1. Łatwo dostępne zasilanie AA, niewielka, można zasilać akumulatorkami (jeżeli np. posiadasz ładowarkę i akumulatorki AA do aparatu fot.). Jeżeli natomiast używałbyś jej bardzo rzadko, można pomyśleć o bateriach litowych AA, np. Energizer Ultimate Lithium (raczej drogie, ale mogą leżeć długo nieużywane).
Na rower też podobno świetnie sprawdza się latareczka od Bociana (z diodą SSC P4) no i cena trochę przekroczy 120 zł - ale masz za to cały zestaw: latarkę, uchwyt rowerowy, pokrowiec, ogniwa, ładowarkę :wink:
pzdr
yano
Awatar użytkownika
darklight

Wielkie DZIEKI.
Podpierałem się ALLedrogo bo miałem niemiłe doświadczenia z zagranicznym sklepem,ale widzę że DXa polecacie.
Wielkość światełka wymuszała cena a nie założenia co do wielkości.Więc gdybyś mi cos jeszcze podsunął było by mi miło.
Pzdrawiam Witek
lennin pisze:Musi być małe? Powiedzmy ze wszystkie są nie duże latarki jakie mogę zaproponować tylko kwestia tego czy 1cm więcej w długości czy obwodzie zrobi ci straszna różnice

A teraz dlaczego namawiam cie na zakupy na zagranicznej stronie? Porównaj ceny
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

No to może zainwestuj w V-68C. Nie jest to typowy thrower, ma reflektor teksturowany ale naprawdę nieźle daje czadu :idea: Pamiętaj ze jak sie zdecydujesz na latarkę zasilana Lionami musisz dokupić ogniwa i ładowarkę.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
ODPOWIEDZ