Romisen RC-G2 . Włącznik .

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Pykacz .

Romisen RC-G2 . Włącznik .

Post autor: Pykacz . »

Od jakiegoś czasu mam problem z włącznikiem w moim Romku RC-G2 (miga , przygasa , gaśnie itp. harce wyprawia). :cry: Może ktoś z Was wie jaki włącznik można tam zainstalować zamiast fabrycznego ?
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Oryginał był do nabycia na shiningbeam
DNF

Post autor: DNF »

Coś innego ciężko będzie zamontować bez dodatkowych przeróbek lub wstawek.
Pykacz .

Post autor: Pykacz . »

O to w takim razie nie pozostaje nic innego jak zrobić włącznik typu twist (nawet bardzo lubię tego typu sterowanie latarką ). Romek dostał już diodę U2 1C i sterownik 1,4A NANJG 101-AK-A1 (kupiłem na forum jako 16-to trybowy z trybami poukładanymi w grupy ale wychodzi mi że ma tylko 10 trybów albo ja nie potrafię tej reszty znaleźć). :roll: :oops:
Fajna latarka z takiego "ztrybowanego" Romka i chyba wygląda na mojego faworyta do kieszeni . :mrgreen:
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Witam
Pewnie wiecie, że jest już trzecia generacja RC-G2 na diodzie XP-G R5
http://www.shiningbeam.com/servlet/the- ... ree/Detail
posiada już inny włącznik niż poprzednie "romki" z tej serii.
DNF

Post autor: DNF »

Chętnie bym zobaczył ten nowy włącznik. Bardzo lubiłem swojego romka na XP-G + nowa zakrętka z włącznikiem.
Pierwszy raz spotkałem się, aby chińczyki zaniżyli wartość światła :D driver ten potrafi wpompować do 1A w diodę!
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Witam
Szczerze mówiąc katuję jeden egzemplarz już kilka miesięcy i nic się nie dzieje z włącznikiem. Ale to pikuś ta III generacja jak widać na fotce wg mnie niczym się nie różni od I i II pomijając diodę, chyba że weźmiemy pod uwagę kolor gumki włącznika :lol: a jednak włączniki nie są w spół wymienne. Tak na marginesie na przyszłość w czym tkwi problem aby zastosować inny "pstryczek" np. z DX-a :?:
pozdrawiam
ODPOWIEDZ