Witam,
trochę jestem niezadowolony ze skupionego promienia w LD12, reflektor typu OP na pewno dawałby lepszy (dla mnie) efekt. Czy taka wymiana jest w warunkach domowych w ogóle możliwa? Czy można kupić taki reflektorek w rozsądnej cenie? Nie chciałbym się podejmować jakichś działań, jeżeli miałyby być bardzo drogie i/lub czasochłonne...
Wymiana reflektora w Fenix LD12
Hej,
a jakie jest prawdopodobieństwo uszkodzenia przy demontażu? Oraz, jaka jest szansa, że jak to złożę z powrotem, to będzie działać?
Tam w ogóle może być problem ze zdemontowaniem, ze względu na dodatkowy guziczek z boku.
Poszukałem jeszcze w googlach na temat demontażu popularnego LD10, znalazłem takie hasło:
"The emitter module is sealed inside the head and is not easily disassembled"
(tutaj).
a jakie jest prawdopodobieństwo uszkodzenia przy demontażu? Oraz, jaka jest szansa, że jak to złożę z powrotem, to będzie działać?
Tam w ogóle może być problem ze zdemontowaniem, ze względu na dodatkowy guziczek z boku.
Poszukałem jeszcze w googlach na temat demontażu popularnego LD10, znalazłem takie hasło:
"The emitter module is sealed inside the head and is not easily disassembled"
(tutaj).
Prosciej chyba będzie wymienić szybkę - np. coś takiego, lub może też być zwykła plastikowa szybka podrapana papierem ściernym.
Jednak najprościej i najbezpieczniej będzie zastosować dyfuzor dyfuzor
Jednak najprościej i najbezpieczniej będzie zastosować dyfuzor dyfuzor
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)