Witajcie, chciał bym wam przedstawić mój problem z PayPal, może ktoś ma pomysł jak sobie z tym poradzić? Wydaje mi się śmieszne zgaszanie na Policje sprawy o 60zł.
5 marca zakupiłem latarkę z akcesoriami w serwisie eBay nr aukcji:
230756661378, tego samego dnia dokonałem płatności przy pomocy PayPal
za pośrednictwem eBay.
6 marca otrzymałem e-mail od eBay "MC015 Ważny komunikat od Działu
Bezpieczeństwa eBay" W którym to została odradzona zapłata za
przedmiot oraz wskazówki jak odzyskać pieniądze gdy już zapłaciłem.
8 marca po próbach kontaktu z sprzedającym i telefonie do PayPal
otworzyłem spór i od razu przekształciłem w roszczenie.
13 marca sprzedający podał numer do śledzenia paczki
27 marca otrzymałem pustą kopertę (waga 4g, latarka około 500g) od sprzedającego i skontaktowałem
się z PayPal, został zmieniony powód roszczenia na nie zgodność przedmiotu z zakupionym.
5 kwietnia zostałem poproszony o odesłanie przedmiotu którego nie otrzymałem.
10 kwietnia opisałem jeszcze raz dla PayPal cała sprawe i wspomniałem, że odsyłanie pustej koperty jest bez sensu.
11 kwietnia otrzymałem od PayPal odpwiedz: „Prosimy o zgłoszenie sprawy lokalnym organom wymiaru sprawiedliwości i
przesłanie kopii raportu do firmy PayPal. „
Niestety przez infolinie nic nie da sie załatwic, a pisząc maile mam wrażenie, że za każdym razem sprawą zajmuje sie inna osoba.
Problem z roszczeniem PayPal
Zatem wszystko w normie - zauważ że dla nich równie dobrze Ty możesz być oszustem który chce wyłudzić pieniądze.
Zgłoszenie sprawy na policję to normalna procedura i dopiero to jest podstawą do wypłaty z tytułu ubezpieczenia transakcji jak przypuszczam.
Pamietaj, to że dla Ciebie oczywiste jest że ktoś Cię oszukał nie jest już tak oczywiste dla osoby trzeciej.
Powodzenia.
Zgłoszenie sprawy na policję to normalna procedura i dopiero to jest podstawą do wypłaty z tytułu ubezpieczenia transakcji jak przypuszczam.
Pamietaj, to że dla Ciebie oczywiste jest że ktoś Cię oszukał nie jest już tak oczywiste dla osoby trzeciej.
Powodzenia.
Moim zdaniem nie ma co czekać tylko przespacerować się na Policję i zgłosić sprawę - im więcej ludzi odpuszcza bo "Wydaje mi się śmieszne zgaszanie na Policje sprawy o 60zł." tym więcej oszustów takie akcje robi licząc na bezkarność. A tak przynajmniej PayPal a może i eBay tego konkretnego oszusta zablokuje.
Pozdr.
Pikom
Pikom