Mam do wyboru ładowarkę dwu kanałową na dwa akumulatory od Sanyo Eneloop oraz ładowarkę na 4 akumulatory:
-http://www.dealextreme.com/p/aa-aaa-bat ... charger-67
Problem jest taki - dziś dostałem Eneloopa z akumulatorami jako prezent... Dzięki użytkownikowi LightLover złożyłem przez niego zamówienia na ładowarkę (coś koło 15 stycznia) no-name z DX i teraz mam dylemat. Ładowarka z DX nie jest jeszcze wysłane z tego co wiem. Zastanawiam się czy warto zostawić sobie Sanyo i zrezygnować z zakupu tej z DX ?
Sanyo ładuje każdy akumulator niezależnie od drugiego, czy ładowarkę z DX która ładuje dwa akumulatory jednocześnie? Czy w wypadku, jeśli powiedzmy mam ładowarkę nr 2 (ładującą tylko parami), wkładam do niej dwa akumulatory i jeden jest naładowany w 90 % a ten drugi 0%, to wówczas jak wygląda ładowanie - przebiega bez problemu aż oba są naładowane w 100% czy w momencie jak jeden osiągnie 100% to drugi przestaje być ładowany czy proces trwa nadal bez uszczerbku dla akumulatorów ?
Co waszym zdaniem zrobić ?
Jaką ładowarkę na AA wybrać ? Sanyo eneloop czy może z DX ?
Witaj!
Po co kombinować? Nie lepiej kupić np BC-700 i mieć problem z głowy?
Ja kupiłem od Bociana BC-900 (dzięki działa co dziś bez problemów) I najmniej raz w tygodniu coś się ładuje, najwięcej to aku do zabawek o rożnych pojemnościach i stanach rozładowania. Jak bym dziś miał kupić ładowarkę to tylko z serii BC. Chyba, że coś tylko na USB chcesz to już nie wiem.
Po co kombinować? Nie lepiej kupić np BC-700 i mieć problem z głowy?
Ja kupiłem od Bociana BC-900 (dzięki działa co dziś bez problemów) I najmniej raz w tygodniu coś się ładuje, najwięcej to aku do zabawek o rożnych pojemnościach i stanach rozładowania. Jak bym dziś miał kupić ładowarkę to tylko z serii BC. Chyba, że coś tylko na USB chcesz to już nie wiem.