V-65C Umierajacy wlacznik...

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
DNF

V-65C Umierajacy wlacznik...

Post autor: DNF »

Witam.
Na zlocie zdechl mi orginalny wlacznik od smart fire. Midi pospieszyl z pomoca, wymienil wlacznik i gumke no i bylo git do wczoraj. W nocy sobie swiece w pokoju, latarka bez reflektora, czuje ze sie robi ciepla wiec docisnalem star do radiatora, a tu nagle dioda przygasa az wkoncu zgasla. Mowie no nie...uwalilem diode. Ale patrze, ze wlacznik jest jakby ciagle wcisniety i nie chce pstryknac...zrobilem wlacznik na krotko kabelkiem i dziala. Wiec to nie dioda(jakaz byla moja radosc :grin: ). Po chwili meczenia sie, wstawilem wiekszy wlacznik z DX(te ze sprezynka). No i swiecilo fajnie przez 10 minut. Pozniej zwnou dioda przygasla i wlacznik zdechl. Wyglada on tak jakby ciagle byl wcisniety.
Pierwsza mysl jaka mi przyszla, to ze gdzies jest zwarcie i za duzy prad plynie, ale po chwili dalej mysle i doszedlem do tego: jak moze byc zwarcie skoro dioda ladnie swieci. Wzialem do lapki swoj chinski miernik za 10zl :grin: , sprawdzam prad ciagniety z akkusa i wyszlo mi 1.78A
Teraz juz kompletnie nie rozumiem o co chodzi.
Prosze o pomoc:)
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Heh ciekawostka u mnie też zdechł wyłącznik :| Widać traktowanie tych tanich prądem powyżej 1,2A nie wychodzi im na dobre. Nic zamówię z 10szt i będę wymieniał może jakiś przetrwa :mad:
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Dla mnie sprawa prosta. Przecież masz 7882 a on gdy załącza step up z Liona na brak prądowego apetytu nie narzeka :wink: ~1,8A to już prąd stosunkowo duży, za duży dla większości chińskich, tanich switchy.
Sometimes darkness can show you the light
DNF

Post autor: DNF »

No to coz..zamawiam sobie wlaczniki i bede wymienial az do skutku:)
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Artur mówił na zlocie ze jeden na 5 mu sie udało metodą palenia do skutku wyszukać taki który wytrzymuje ponad 2A. Nie mamy tylko smażyć kliki :twisted: Gdyby były lepiej wykonane...... a tak luzy na stykach plus pewnie mała powierzchnia przylegania i ampery robią swoje :|
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
mar3
Kontakt:

Post autor: mar3 »

Czy ta v65 ma takie cuś - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5588 bo nie pamiętam już.

Lepiej ją przerobić na te - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5602 i po kłopocie.

Co do 7882, czasem jak za dużo grzebałem to zwarcie mi się zrobiło, wtedy zawartość klika wypłynęła :grin: a sam driverek działał dalej jak by nigdy nic - zobacz dla świętego spokoju czy nie ma gdzieś zwarcia :wink:
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Skoro ktoś znalazł odpowiedni włącznik, to niech pochwali się/da namiary! Przecież niekoniecznie muszą być tanie i z DX! ;-)
Dubito ergo sum!
ODPOWIEDZ