Witajcie,
Chciałem pokazać ten projekt, poszukiwałem odpowiedniego refa do latarki EDC z cechami latarki rowerowej, nie za duży, broń boże D26, w tym projekcie zastosowany został ref 25mmX25mm OP pochodzenia kaidomain, bez gwintów, jest to ciekawa propozycja dla małych kieszonkowych latarek gabarytowo 1x 18650.
Kolega Midi dobrał odpowiednią zimną diodę XM-L , wpakował w masywne body własnej roboty i zastosował sterownik 9x AMC z kontrolą temperatury elektroniki, całość wyszła bardzo ładnie.
Moc według mnie około 1100lumenów, Bin zimny XM-L U2.
Konkretnie w diodę idzie około 3,3A, przy uzyciu ogniw Panasonic NRC3100 w max trybie około 60 minut świecenia.
Latarka generuje ogromną ilość dobrze skupionego światła, spot został specjalnie zdystansowany tak by był troche szerszy idealny do długich świateł w rowerze.4 tryby ciągłe(zazwyczaj tryby ustalane pod odbiorcę, co sobie zażyczy)
Brak dziury mimo powiększenia spota.
W zupełnej ciemności zasięg światła grubo ponad 200m. Widoczne poswiaty na budynkach oddalonych o 300-400m. W terenie drzewiastym zasięg około 200m.
Wymiary Długość 129mm, Głowica w najgrubszym ma 34mm, (z tym refem mogła by mieć min. 29mm), grubość body pod uchwyt ledlenser 26mm, dupka w najszerszym miejscu ma 30mm.
Teraz kilka zdjęć:
MIDILIGHT EDC i Rowerówka w jednym
MIDILIGHT EDC i Rowerówka w jednym
- Załączniki
-
- 125.jpg (34.2 KiB) Przejrzano 179 razy
-
- 124.jpg (47.85 KiB) Przejrzano 179 razy
-
- 123.jpg (56.07 KiB) Przejrzano 179 razy
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.