Witam mam przedmiotowa latarkę ale i hmm chyba się jej żywot zakończył, a jeśli nie to nie zmienia to faktu że potrzebuje pomocy z racji iż warsztatu nie posiadam i umiejętności znajomości wnętrzności latarkowych też. Szukam kogoś kto mi zbada moją latareczkę i wymieni diodę na XPG i w zależności od potrzeby elektronikę , co by miała najlepszy stosunek światłości do czasu na akumulatorkach.
Jak by kto miał możliwości i chęci to będę wdzieczny.
V
Romisen RC-29 Q5 MOD
Witaj.
Zrób najpierw w kolejności jak wymienię.
Wykręć dupkę i akumulatorek z body zewrzyj na krótko kabelkiem/kluczem itd.
Chodzi o pominiecie wlacznika.
Dwa: jeśli to nie pomoże to wykręć pigułę, a robi się to tak:
-wykręcasz pomarańczowy pierścień z głowicy,
-łapiesz paluchami za soczewkę i dociskając ją kręcisz do czasu, aż wykręcisz cały pierścień z soczewką
-skręcasz głowice na dół, w kierunku dupki. jak skończy się obniżać, to ja wypchnij, trzyma się już tylko na oringu.
To srebrne co widzisz, na czym jest osadzona dioda to wlaśnie piguła. Wykręć ją i do środkowego pola drivera przyłóż akumulatorek, a do zewnetrznego pola przyłóż kabelek idący do minusa akumulatorka.
Ważne jest, abyś przyłożył go do tego zewnętrznego pola, że tak to nazwę, a nie do piguły, bo to pomoże wyeliminować zimny lut na pigule.
Jeśli nadal nie świeci to ściągnij z diody ten biały "kapselek", i zgodnie z polaryzacją przyłoż na krótko zasilanie z 1xli-ion. Jak zaświeci tzn że padł driver.
W driverze też różne cuda widziałem, łącznie z upalonym drucikiem uzwojenia transformatorka
To co, dasz radę zrobić co piszę?
Czy chcesz jednak podesłać?
Pozdrawiam
DNF
Zrób najpierw w kolejności jak wymienię.
Wykręć dupkę i akumulatorek z body zewrzyj na krótko kabelkiem/kluczem itd.
Chodzi o pominiecie wlacznika.
Dwa: jeśli to nie pomoże to wykręć pigułę, a robi się to tak:
-wykręcasz pomarańczowy pierścień z głowicy,
-łapiesz paluchami za soczewkę i dociskając ją kręcisz do czasu, aż wykręcisz cały pierścień z soczewką
-skręcasz głowice na dół, w kierunku dupki. jak skończy się obniżać, to ja wypchnij, trzyma się już tylko na oringu.
To srebrne co widzisz, na czym jest osadzona dioda to wlaśnie piguła. Wykręć ją i do środkowego pola drivera przyłóż akumulatorek, a do zewnetrznego pola przyłóż kabelek idący do minusa akumulatorka.
Ważne jest, abyś przyłożył go do tego zewnętrznego pola, że tak to nazwę, a nie do piguły, bo to pomoże wyeliminować zimny lut na pigule.
Jeśli nadal nie świeci to ściągnij z diody ten biały "kapselek", i zgodnie z polaryzacją przyłoż na krótko zasilanie z 1xli-ion. Jak zaświeci tzn że padł driver.
W driverze też różne cuda widziałem, łącznie z upalonym drucikiem uzwojenia transformatorka
To co, dasz radę zrobić co piszę?
Czy chcesz jednak podesłać?
Pozdrawiam
DNF