latarka gł. min. 4cm

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Xkam

latarka gł. min. 4cm

Post autor: Xkam »

Siema
zna ktoś z was może jakąś latarke (nie szperacz) która ma reflektor głęboki na minimum 4 cm. a szeroki na minimum 3,5-4cm no i jak by była jak najtańsza
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...no jak na dział "nasze projekty, modyfikacje" to za wiele nie napisałeś. Ląduje w "zakupach"
Xkam

wiem wiem sory, potrzebuje taka latarke jako baze pod HID'a :mrgreen:

a już tak przy okazji co sądzicie o tej ładowarce brać? http://www.allegro.pl/item391277221_lad ... inne_.html

i potrzebował bym jakies zabezpieczenie aku. li-ion przed rozładowaniem poniżej 3V i drugie przed rozładowaniem poniżej 11V może być 12V i ile to kosztuje
Miodosław

Post autor: Miodosław »

http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=418
W DX i Kai można kupić taniej.
Dubito ergo sum!
Xkam

niekorzystam z takich serwisów jak DX mam konto na allegro i niechce gdzie indziej i jeszcze w dodatku po angielsku... różnica nie jest wcale duż nie jest to majątek, a mam święty spokój z angielskim wszystko po polsku
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Skoro różnica w cenie rzędu 30-50% nie stanowi dla Ciebie żadnego argumentu i częsta nie rzetelność sprzedających to czas chyba zejść na ziemie ;) Angielski nie jest taki trudny :lol:
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Xkam

to niech mi ktoś da jakiś link do tego co napisałem i odpowiedź do tego: potrzebował bym jakies zabezpieczenie aku. li-ion przed rozładowaniem poniżej 3V i drugie przed rozładowaniem poniżej 11V może być 12V i ile to kosztuje

25 czy 50zł to uzanje no ale 500zł a 1000zł to już różnica, pozatym nie wiem co wy macie do allegro, allegro rulez i już
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Ogniwa same w sobie maja takie zabezpieczenia. Oczywiście nie wszystkie. Jakbyś przed zakupem po interesował sie trochę co chcesz kupić i poczytać o tym było by łatwiej. Jeżeli chcesz łączyć szeregowo ze sobą niezabezpieczone Li-iony 18650 czy jakkolwiek inaczej to chyba jesteś Jackassem. :roll:
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Xkam

no ja chyba nie mam zabezpieczenia mam 18650 panasonic CGR18650A Made In Japan

no a czemu nie można szeregowo? :roll:

a wogóle to ile by kosztowało takie zabezpieczenie gdzie kupić, że poniżej np. 2,9V by odcieło napięcie od odbiornika
DNF

Post autor: DNF »

Witam.
Wlasciwie czemu nie mozna polaczyc szeregowo np 4 akusow 18650 no protected?
Maja przeciez w swojej budowie bezpieczniki, wiec w razie czego one odetna nam akusa od reszty.
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Bezpiecznik ciśnieniowy DNF to jest ostateczne, chroniące przed bardzo przykrymi konsekwencjami zabezpieczenie i lepiej go nie doświadczać. Ogniwo takie praktycznie nadaje się już do kosza (niektórzy jednak i takie reanimują :mrgreen: ). Wszystko zależy od przyczyn ich zadziałania jeśli potraktowaliśmy hardcorowo zdrowe ogniwo to może i warto je wskrzesić ale to wiążę się ze zrywaniem plusowego terminala potem lutowaniem go (nie polecam bez względu na stopień wtajemniczenia). Jeśli zaś zadziałało w cyklu normalnej pracy ogniwa to lepiej już go nie ruszać :???: A co nam daje płytka PCB protected 18650 w aplikacji szeregowej? Nie pozwala przekroczyć granicy :wink: Brzmi tajemniczo ale nawet jeśli weźmiemy powiedzmy 3szt. nowych zablistrowanych (nawet markowych) ogniw Li-Ion i zaczniemy z nich doić prąd w szeregu to NIGDY ale to NIGDY nie rozładują one nam się w 100% równomiernie. Szczerze to trenowałem temat wielokrotnie i na markowych celach i na tanich chinolach ale różnice są zawsze! W chinolach są makabryczne (zwłaszcza 16340 z DXa wołają o pomstę do nieba - różnice sięgają 0,6V :roll: ). A ogniwa protected wcale nie sprawią że różnic nie będzie ale oszczędzą zdrowie co słabszych sztuk i nie pozwolą ich wyssać poniżej ~2,8V.
Ostatnio zmieniony sobota 05 lip 2008, 23:03 przez Bocian, łącznie zmieniany 1 raz.
Sometimes darkness can show you the light
Xkam

dobra, ale wróćmy do tematu czy zna ktoślatarke której reflektor ma głębokość minimum 4cm :wink: i chciałbym zabezpieczenie do li-ion żeby odcieło napięce przy 2,8V albo 3V ile by kosztowało
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Gotowych płytek w wolnej sprzedaży nie widziałem. PCB zabezpieczające li-iony możesz wydłubac np. z ogniw protected na DX albo podejdź do jakiegos serwisu gsm i kup od nich za grosze trochę złomu bateriowego, akkusy li-ion z telefonów gsm tez mają takie płyteczki.
Na forum zamieszczałem gdzies nawet schemat i zdjęcia takiej płyteczki z akkusa telefonu.
Xkam

no dzięki to w poniedziałem zdobęde jakiś akus z fona

a teraz kwestia tej latarki co szukam prosze o pomoc
DNF

Post autor: DNF »

Witam.
Jesli bede uwazal, aby napiecie na ogniwach nie spadlo ponizej ~ 2,8V to moge uzywac 4 akusy polaczone szeregowo? Bede ciagnal z nich ok 3A. Sa to ogniwka od Bociana, a nie chinskie z DX.
Pozdrawiam
DNF
ODPOWIEDZ