latarka gł. min. 4cm
latarka gł. min. 4cm
Siema
zna ktoś z was może jakąś latarke (nie szperacz) która ma reflektor głęboki na minimum 4 cm. a szeroki na minimum 3,5-4cm no i jak by była jak najtańsza
zna ktoś z was może jakąś latarke (nie szperacz) która ma reflektor głęboki na minimum 4 cm. a szeroki na minimum 3,5-4cm no i jak by była jak najtańsza
- Calineczka
- Kontakt:
wiem wiem sory, potrzebuje taka latarke jako baze pod HID'a
a już tak przy okazji co sądzicie o tej ładowarce brać? http://www.allegro.pl/item391277221_lad ... inne_.html
i potrzebował bym jakies zabezpieczenie aku. li-ion przed rozładowaniem poniżej 3V i drugie przed rozładowaniem poniżej 11V może być 12V i ile to kosztuje
a już tak przy okazji co sądzicie o tej ładowarce brać? http://www.allegro.pl/item391277221_lad ... inne_.html
i potrzebował bym jakies zabezpieczenie aku. li-ion przed rozładowaniem poniżej 3V i drugie przed rozładowaniem poniżej 11V może być 12V i ile to kosztuje
to niech mi ktoś da jakiś link do tego co napisałem i odpowiedź do tego: potrzebował bym jakies zabezpieczenie aku. li-ion przed rozładowaniem poniżej 3V i drugie przed rozładowaniem poniżej 11V może być 12V i ile to kosztuje
25 czy 50zł to uzanje no ale 500zł a 1000zł to już różnica, pozatym nie wiem co wy macie do allegro, allegro rulez i już
25 czy 50zł to uzanje no ale 500zł a 1000zł to już różnica, pozatym nie wiem co wy macie do allegro, allegro rulez i już
Bezpiecznik ciśnieniowy DNF to jest ostateczne, chroniące przed bardzo przykrymi konsekwencjami zabezpieczenie i lepiej go nie doświadczać. Ogniwo takie praktycznie nadaje się już do kosza (niektórzy jednak i takie reanimują ). Wszystko zależy od przyczyn ich zadziałania jeśli potraktowaliśmy hardcorowo zdrowe ogniwo to może i warto je wskrzesić ale to wiążę się ze zrywaniem plusowego terminala potem lutowaniem go (nie polecam bez względu na stopień wtajemniczenia). Jeśli zaś zadziałało w cyklu normalnej pracy ogniwa to lepiej już go nie ruszać A co nam daje płytka PCB protected 18650 w aplikacji szeregowej? Nie pozwala przekroczyć granicy Brzmi tajemniczo ale nawet jeśli weźmiemy powiedzmy 3szt. nowych zablistrowanych (nawet markowych) ogniw Li-Ion i zaczniemy z nich doić prąd w szeregu to NIGDY ale to NIGDY nie rozładują one nam się w 100% równomiernie. Szczerze to trenowałem temat wielokrotnie i na markowych celach i na tanich chinolach ale różnice są zawsze! W chinolach są makabryczne (zwłaszcza 16340 z DXa wołają o pomstę do nieba - różnice sięgają 0,6V ). A ogniwa protected wcale nie sprawią że różnic nie będzie ale oszczędzą zdrowie co słabszych sztuk i nie pozwolą ich wyssać poniżej ~2,8V.
Ostatnio zmieniony sobota 05 lip 2008, 23:03 przez Bocian, łącznie zmieniany 1 raz.
Sometimes darkness can show you the light
- Calineczka
- Kontakt:
Gotowych płytek w wolnej sprzedaży nie widziałem. PCB zabezpieczające li-iony możesz wydłubac np. z ogniw protected na DX albo podejdź do jakiegos serwisu gsm i kup od nich za grosze trochę złomu bateriowego, akkusy li-ion z telefonów gsm tez mają takie płyteczki.
Na forum zamieszczałem gdzies nawet schemat i zdjęcia takiej płyteczki z akkusa telefonu.
Na forum zamieszczałem gdzies nawet schemat i zdjęcia takiej płyteczki z akkusa telefonu.