Problem z Aurorą
Problem z Aurorą
Witam wszystkich, jestem nowicjuszem na tym forum i w świecie latarek więc z góry proszę o wybaczenie Zakupiłem jakiś czas temu latarkę Aurora, mało używana ( parę razy na nocnych strzelaniach ) i zaczął się problem, latarka przygasa, nie da się włączyć lub włącza się po chwili błyskania, zmieniają się tryby, a co gorsza w domu świeci OK, może zimna nie lubi . Podejrzewam włącznik, chyba,że całą elektronikę diabli wzięli. Ponieważ jestem w temacie zielony najchętniej oddałbym komuś latarkę do naprawy, najchętniej z okolic Katowic .Ewentualnie proszę o poradę jak to naprawić i gdzie kupić części. Pozdrawiam , stanmar63
Pozdrawiam, stanmar63
Witam
W C6 wyłącznik jest przykręcony od wewnątrz pierścieniem z dwoma otworkami.
Pigułę z driverkiem i diodą można łatwo wykręcić z body po odkręceniu głowicy.
Sprawdź, czy przypadkiem płytka driverka nie obraca się wewnątrz piguły, gdyż jest lutowany do mosiężnego pierścienia i być może w niskich temperaturach mocniej się kurczy i kiepsko styka z aluminiową pigułą.
Pozdrawiam
W C6 wyłącznik jest przykręcony od wewnątrz pierścieniem z dwoma otworkami.
Pigułę z driverkiem i diodą można łatwo wykręcić z body po odkręceniu głowicy.
Sprawdź, czy przypadkiem płytka driverka nie obraca się wewnątrz piguły, gdyż jest lutowany do mosiężnego pierścienia i być może w niskich temperaturach mocniej się kurczy i kiepsko styka z aluminiową pigułą.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.