SOCZEWKA LXP-RS REAL SPOT
SOCZEWKA LXP-RS REAL SPOT
witam własnie zamierzam się na pewną modyfikacje i chciałem użyć takią soczewke
SOCZEWKA LXP-RS REAL SPOT +/- 3 stopnie CREE XP-G
dioda będzie xp-g albo xp-e
tylko mam pewien problem bowiem nie wiem do czego porównać to skupienie ,oglądałem
DataSheet ale nic na nim nie widze ,najlepiej pasowało by porównanie do modułów d26 bo takowe posiadam z diodą xp-e,xp-g,xm-l
i jedno pytanie odnośnie zasilanie do wyboru
-ax2002 1A ZASILANIE 2X 16340 800ma
-AK47 1A ZASILANIE 17650 1600ma
zależy mi na dłuższym czasie pracy
dzięki za pomoc
pozdrawiam
tylko mam pewien problem bowiem nie wiem do czego porównać to skupienie ,oglądałem
DataSheet ale nic na nim nie widze ,najlepiej pasowało by porównanie do modułów d26 bo takowe posiadam z diodą xp-e,xp-g,xm-l
i jedno pytanie odnośnie zasilanie do wyboru
-ax2002 1A ZASILANIE 2X 16340 800ma
-AK47 1A ZASILANIE 17650 1600ma
zależy mi na dłuższym czasie pracy
dzięki za pomoc
pozdrawiam
Re: SOCZEWKA LXP-RS REAL SPOT
Witam
Praktycznie oba rozwiązania są równoważne, tu bardziej będą parametry zależały od jakości ogniw niż od konkretnego układu. AK ma pewną przewagę - tryby
Dlaczego 17mm średnicy, ograniczenie miejsca?
Pozdrawiam
PS: Wielkie litery!
Co to za jednostki?nikita639 pisze: 800ma
1600ma
Praktycznie oba rozwiązania są równoważne, tu bardziej będą parametry zależały od jakości ogniw niż od konkretnego układu. AK ma pewną przewagę - tryby
Dlaczego 17mm średnicy, ograniczenie miejsca?
Pozdrawiam
PS: Wielkie litery!
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Sorki miało być mah,jeśli chodzi o zasilanie.17mm ma tylko tuba od latarki a co jeśli chodzi o optykę,jakieś porównania poproszę ,pozdro
Ostatnio zmieniony środa 09 lis 2011, 07:34 przez nikita639, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Soczewka będzie świecić dość wąskim snopem światła, bez charakterystycznego dla reflektorów bocznego strumienia, taki trochę miecz świetlny
Pozdrawiam
PS: Mam luxeona z kolimatorem 5° oraz moduł D26 z XPG oraz XRE, może mi się uda zrobić fotki.
Zależy do jakiego modułu chcesz porównać, bo D26 to tylko standard wymiaru.nikita639 pisze:a ja dalej nie wiem jak to świeci w stosunku do d26
Soczewka będzie świecić dość wąskim snopem światła, bez charakterystycznego dla reflektorów bocznego strumienia, taki trochę miecz świetlny
Pozdrawiam
PS: Mam luxeona z kolimatorem 5° oraz moduł D26 z XPG oraz XRE, może mi się uda zrobić fotki.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Najbardziej mi odpowiada d26 z xm-l,z xp-g też może być ,ale zależy mi na tym bocznym promieniu jaki daje reflektor,cóż miałem kiedyś xp-e wstawioną w ROCKET-M +/-13 było trochę za szeroko jak dla mnie może ta rocket-m 8 stopni była by ok? Tylko że ma ona 26mm srednicy a mi bardziej odpowiada 21(tyle miejsca mam),istnieje też ewentualność żeby zeszlifować te 26mm do 21mm,da się ? (jasne że tak),ale czy nie uszkodzę soczewki?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Więc tak. Z 20mm optyki Carclo mam to co następuje w kolejności coraz szerszego kąta:
P/N 10193
P/N 10194
P/N 10195
oraz do tego holder pod diody serii XP:
P/N 10734
Parametry i opis znajdziesz po tych numerach na stronie poniżej:
http://www.carclo-optics.com
Jeśli jesteś zainteresowany zapraszam na PW
P/N 10193
P/N 10194
P/N 10195
oraz do tego holder pod diody serii XP:
P/N 10734
Parametry i opis znajdziesz po tych numerach na stronie poniżej:
http://www.carclo-optics.com
Jeśli jesteś zainteresowany zapraszam na PW
Sometimes darkness can show you the light
Re: SOCZEWKA LXP-RS REAL SPOT
Z tego co wiem, to ta soczewka takie skupienie osiąga tylko przy diodzie XP-E (nie miałeś na myśli XR-E?) bo dla XP-G podane jest już 11':nikita639 pisze:witam własnie zamierzam się na pewną modyfikacje i chciałem użyć takią soczewke
http://www.ledil.fi/node/2/p/3039
a w nowszej wersji LXP2 10':
http://www.ledil.fi/node/2/p/3090
A w porównaniu do lampki rowerowej Sigma Powerled Black (na zdjęciu po prawej) to soczewka LXP RS z diodą XP-G świeci dość szeroko:
Jak dla mnie zbyt szeroko bo oczekiwałem, że skupienie najwęższej wersji tej serii soczewek będzie lepsze
Widzę światełko w tunelu...coraz mocniejsze...
Rowerowy zestaw kombinowany DIY czyli światła długie i krótkie z przełącznikiem na kierownicy
Rowerowy zestaw kombinowany DIY czyli światła długie i krótkie z przełącznikiem na kierownicy