przyszedł mi do głowy pomysł, żeby rozciąć ten kolimator (9,5°) w sposób pokazany na obrazku i wstawić np. elementy 12,5° i 20°
teoretycznie powinno to zapewnić ładny i równomierny rozkład światła, w praktyce może po prostu oznaczać zmarnowanie trzech zacnych kolimatorów
Optyka kombinowana LEDIL CUTE3-XM
Optyka kombinowana LEDIL CUTE3-XM
- Załączniki
-
- tniemy.jpg (66.62 KiB) Przejrzano 377 razy
Re: Optyka kombinowana LEDIL CUTE3-XM
Przy odpowiedniej precyzji wykonania, powinno się udać. Do dzieła Panie Kolego..sou pisze:przyszedł mi do głowy pomysł, żeby rozciąć ten kolimator (9,5°) w sposób pokazany na obrazku i wstawić np. elementy 12,5° i 20°
teoretycznie powinno to zapewnić ładny i równomierny rozkład światła, w praktyce może po prostu oznaczać zmarnowanie trzech zacnych kolimatorów
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
I tak 3 kolimatory pójdą w kubeł, a zostanie jeden składany, więc można to ciąć czymkolwiek z zapasem, a później dokładnie doszlifować każdą 1/3 "serka"
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Bardzo fajny pomysł. Zastanawia mnie dlaczego producenci na to jeszcze nie wpadli? Przecież byłoby to idealne rozwiązanie jako soczewka na rower gdyby połączyć wide, middle i real spot
Widzę światełko w tunelu...coraz mocniejsze...
Rowerowy zestaw kombinowany DIY czyli światła długie i krótkie z przełącznikiem na kierownicy
Rowerowy zestaw kombinowany DIY czyli światła długie i krótkie z przełącznikiem na kierownicy