Na wstępie witam wszystkich forumowiczów, bo to mój pierwszy post
A teraz do sedna, PCB w 14500 UltraFire szarym ześwirowało na dobre. Już wcześniej miałem z nim problemy, ale teraz odcina prąd przy jakimkolwiek obciążeniu ogniwa (ogniwo w pełni naładowane, sprawdzone miernikiem) . Co można z tym fantem zrobić drodzy światełkowcy Proszę o pomoc
Poprawiłem, bo nie można było patrzeć na "PCM"-DNF
PCB w 14500
PCB w 14500
Ostatnio zmieniony sobota 03 wrz 2011, 16:21 przez Shadow, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: PCM w 14500
No cóż tu jest forum techniczne i trzymamy się terminologii, nazwa jest bardzo ważna.Shadow pisze:A teraz do sedna, PCM (czy PCB, jak zwał tak zwał)
A jest to PCB.
Przetnij ostrożnie izolację przy minusie, tam będzie właśnie PCB zabezpieczające, oraz wzdłuż zgrubienia, tam idzie blaszka połączona z plusem. Oderwij blaszkę zgrzaną do minusa, a potem tą zgrzaną do minusa. Ogniwo nie będzie miało protekcji, ale będzie służyć.Shadow pisze:w 14500 UltraFire szarym ześwirowało na dobre. Już wcześniej miałem z nim problemy, ale teraz odcina prąd przy jakimkolwiek obciążeniu ogniwa (ogniwo w pełni naładowane, sprawdzone miernikiem) . Co można z tym fantem zrobić drodzy światełkowcy Proszę o pomoc
Możesz też zakupić płytkę protekcji, potem ją podmienić, odlutowując blaszki od starej i dolutowując je do nowej.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Re: PCM w 14500
też już o tym myślałem, tyle że koszt dostawy jest średnio 2x wiekszy od ceny płytki Może znajdzie wśród forumowiczów ktoś kto ma takie PCB w "zapasie" ? Obawiam się, że bez zabezpieczenia aku za długo nie pożyje, bo wykorzystuję go w e-papierosie...Pyra pisze:Możesz też zakupić płytkę protekcji, potem ją podmienić, odlutowując blaszki od starej i dolutowując je do nowej.