Latrka Cree ZOOM Q5 pomoc w rozłożeniu
Latrka Cree ZOOM Q5 pomoc w rozłożeniu
Witam
Jestem w posiadaniu takiego oto światełka(moje pierwsze światełko ledowe):
Mimo, że to latarka no-name to muszę powiedzieć, że jestem z niej zadowolony (jeśli chodzi o moc), być może dlatego, że nie miałem w ręku czegoś innego. Zakupiłem ją na allegro jakieś 4 lata temu. Zasilana 3x AAA. Dioda prawdopodobnie XR-E Q5.
Teraz pytanie do Was: Jak to rozłożyć? bo chciałbym m.in. wymienić driver poprawić styki i przystosować do ogniwa 18650.
Generalnie ten pierścień, który dociska diodę da się odkręcić tylko najpierw pytam, żeby czegoś nie popsuć.
Z góry dziękuje za pomoc, mile widziane także wszelkie sugestie
Pozdrawiam
Jestem w posiadaniu takiego oto światełka(moje pierwsze światełko ledowe):
Mimo, że to latarka no-name to muszę powiedzieć, że jestem z niej zadowolony (jeśli chodzi o moc), być może dlatego, że nie miałem w ręku czegoś innego. Zakupiłem ją na allegro jakieś 4 lata temu. Zasilana 3x AAA. Dioda prawdopodobnie XR-E Q5.
Teraz pytanie do Was: Jak to rozłożyć? bo chciałbym m.in. wymienić driver poprawić styki i przystosować do ogniwa 18650.
Generalnie ten pierścień, który dociska diodę da się odkręcić tylko najpierw pytam, żeby czegoś nie popsuć.
Z góry dziękuje za pomoc, mile widziane także wszelkie sugestie
Pozdrawiam
Tak użyj pensety lub szczypiec takich jak się ściąga zabezpieczenia segeraŁukaszW pisze:Generalnie ten pierścień, który dociska diodę da się odkręcić tylko najpierw pytam, żeby czegoś nie popsuć.
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Jesteś pewien, że ogniwo 18650 na długość się zmieści?
Obawiam się, że drivera może tam nie być w ogóle.
Odkręcasz pierścień dociskający diodę, odlutowujesz kabelki i wyciągasz diodę.
Jeśli jest przyklejona to będzie ciężej. Głowicę możesz również wykręcić, skręcając gwint w drugą stronę niż normalnie.
Głowica wyjdzie dołem, że tak powiem, czyli od strony włącznika.
Włącznik jest na wcisk. Wciskasz mocno od strony klika i włącznik razem z podkładka wyskakuje bez problemu
Pozdrawiam
DNF
Obawiam się, że drivera może tam nie być w ogóle.
Odkręcasz pierścień dociskający diodę, odlutowujesz kabelki i wyciągasz diodę.
Jeśli jest przyklejona to będzie ciężej. Głowicę możesz również wykręcić, skręcając gwint w drugą stronę niż normalnie.
Głowica wyjdzie dołem, że tak powiem, czyli od strony włącznika.
Włącznik jest na wcisk. Wciskasz mocno od strony klika i włącznik razem z podkładka wyskakuje bez problemu
Pozdrawiam
DNF
Nie zmieści się... jest przedłużka body tylko cena (33zł) mnie odstrasza... da się coś takiego wytoczyć?DNF pisze:Jesteś pewien, że ogniwo 18650 na długość się zmieści?
Są 3 tryby: mid, hi i sos więc raczej coś musi być (nie wiem nie znam się).Obawiam się, że drivera może tam nie być w ogóle.
Dzięki Wam za szybkie odpowiedzi. Jutro postaram się coś zdziałać.
Mnie też zawsze drażni ten tryb jakby nie mogli robić high mid low no i może strobo a najlepiej bezŁukaszW pisze:tylko drażni mi ten tryb sos
a do świecenia w domu używam http://www.dealextreme.com/p/romisen-mx ... -1xaa-3609 jest na 1 paluszek AA to rzadziej wymieniam i tylko jeden a nie 3AAA
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Pewnie, że się da. Musisz tylko znaleźć kogoś znajomego, kto ma dostęp do tokarki. Z własnego doświadczenia wiem, że większe firmy nie biorą takich pojedynczych zamówień, bo to dla nich strata czasu.da się coś takiego wytoczyć?
Znajomy mi załatwiał toczenie dwóch elementów podobnej wielkości ( do czego innego - nie latarki ) to 4 mnie to kosztowało
Regulamin!
Ostatnio zmieniony piątek 02 wrz 2011, 06:05 przez cudny, łącznie zmieniany 2 razy.