Dobra latarka z body na 2 ogniwa

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
cezary2808

Dobra latarka z body na 2 ogniwa

Post autor: cezary2808 »

Poszukuję latarki jak w temacie koniecznie na 2 ogniwa i z diodą xm-l najlepiej gotowy kit(ogniwa 18650 + ładowarka) lub samej latarki, do której dokupiłbym ogniwa 18650 i ładowarkę.

Mile widziana była by o regulacji kąta świecenia. Służyć miała by jako awaryjne światło , do podświetlenia drogi podczas powrotu do domu lub jako źródło światła na biwaku i w lesie , po prostu jako uniwersalne źródło dobrego światła.

Chciałbym się zmieścić w cenie do 100zł maksymalnie mogę nagiąć budżet do 130 zł. Czy to możliwe ? :o

Dzięki za jakieś propozycje , ja sam już się pogubiłem i nie wiem czego szukać i czy od tych wartości lumenów na DX nie trzeba odjąć zera ? :mrgreen:

DO OŚWIECENIA...
DNF

Post autor: DNF »

Witaj.
Latarka na XM-L + 2x18650 + ładowarka + zoom=takie rzeczy tylko w erze :wink:
W sumie, za samą latarkę będzie ciężko do takiej kwoty :)
Czemu się upierasz przy 2x18650?
Pozdrawiam
DNF

Edycja:
Odjęcie zera nic Ci nie da, bo nic nie odejmujesz :wink:
Wartości warto podzielić przez 2 :wink:
cezary2808

Słyszałem ,że 2 ogniwa dają większe światło niż jedno. Jeśli nie warto upierać się przy 2x18650 to w takim razie przy czym warto ?
Aleksiaczek

Post autor: Aleksiaczek »

Jeśli koniecznie chcesz 2x18650 to polecam link
marshal

Post autor: marshal »

cezary2808, ja widzę dla Ciebie dwie opcje latarkę na XP-G lub XM-L. I teraz masz wybór albo zakupy w Polsce albo za granicą. W 100-130zł masz się zmieścić razem z ładowarką i akumulatorami? Zależy tez czy z lutownicą jesteś zaznajomiony. Jeśli nie to najlepszym wyborem będzie latarka z DX zmodyfikowana na krajowej diodzie. Jeśli lubisz się bawić możesz kupić sprzet z Chin i go samemu ulepszać, wymienić sterownik (zwykle są kiepskie) a może później i diodę z polskiej dystrybucji. Możesz poszukać w sklepiku, często sprzedawane są latarki modyfikowane po kosztach.
Pozdrawiam
Serkules

Post autor: Serkules »

Z tego co piszesz, to potrzebujesz typowe EDC.

Polecam coś na jedno ogniwo (mniejsza i bardziej poręczna latarka) oraz tryby pracy z różnymi jasnościami. Sterownik na 8*AMC7135 2,8A Cree XM-L, do tego dobre ogniwo + drugie zapasowe, gdyby jedno się rozładowało na biwaku, zakładasz drugie a tamto ładujesz.

Sam używam na co dzień takiej latarki.

Pozdrawiam
Seba
Thrower to nie wszystko - czasem trzeba światła blisko ;)
cezary2808

a podeślesz jakieś linki ?
ODPOWIEDZ