Dobra latarka z body na 2 ogniwa
-
Dobra latarka z body na 2 ogniwa
Poszukuję latarki jak w temacie koniecznie na 2 ogniwa i z diodą xm-l najlepiej gotowy kit(ogniwa 18650 + ładowarka) lub samej latarki, do której dokupiłbym ogniwa 18650 i ładowarkę.
Mile widziana była by o regulacji kąta świecenia. Służyć miała by jako awaryjne światło , do podświetlenia drogi podczas powrotu do domu lub jako źródło światła na biwaku i w lesie , po prostu jako uniwersalne źródło dobrego światła.
Chciałbym się zmieścić w cenie do 100zł maksymalnie mogę nagiąć budżet do 130 zł. Czy to możliwe ?
Dzięki za jakieś propozycje , ja sam już się pogubiłem i nie wiem czego szukać i czy od tych wartości lumenów na DX nie trzeba odjąć zera ?
DO OŚWIECENIA...
Mile widziana była by o regulacji kąta świecenia. Służyć miała by jako awaryjne światło , do podświetlenia drogi podczas powrotu do domu lub jako źródło światła na biwaku i w lesie , po prostu jako uniwersalne źródło dobrego światła.
Chciałbym się zmieścić w cenie do 100zł maksymalnie mogę nagiąć budżet do 130 zł. Czy to możliwe ?
Dzięki za jakieś propozycje , ja sam już się pogubiłem i nie wiem czego szukać i czy od tych wartości lumenów na DX nie trzeba odjąć zera ?
DO OŚWIECENIA...
-
-
Jeśli koniecznie chcesz 2x18650 to polecam link
cezary2808, ja widzę dla Ciebie dwie opcje latarkę na XP-G lub XM-L. I teraz masz wybór albo zakupy w Polsce albo za granicą. W 100-130zł masz się zmieścić razem z ładowarką i akumulatorami? Zależy tez czy z lutownicą jesteś zaznajomiony. Jeśli nie to najlepszym wyborem będzie latarka z DX zmodyfikowana na krajowej diodzie. Jeśli lubisz się bawić możesz kupić sprzet z Chin i go samemu ulepszać, wymienić sterownik (zwykle są kiepskie) a może później i diodę z polskiej dystrybucji. Możesz poszukać w sklepiku, często sprzedawane są latarki modyfikowane po kosztach.
Pozdrawiam
Z tego co piszesz, to potrzebujesz typowe EDC.
Polecam coś na jedno ogniwo (mniejsza i bardziej poręczna latarka) oraz tryby pracy z różnymi jasnościami. Sterownik na 8*AMC7135 2,8A Cree XM-L, do tego dobre ogniwo + drugie zapasowe, gdyby jedno się rozładowało na biwaku, zakładasz drugie a tamto ładujesz.
Sam używam na co dzień takiej latarki.
Pozdrawiam
Seba
Polecam coś na jedno ogniwo (mniejsza i bardziej poręczna latarka) oraz tryby pracy z różnymi jasnościami. Sterownik na 8*AMC7135 2,8A Cree XM-L, do tego dobre ogniwo + drugie zapasowe, gdyby jedno się rozładowało na biwaku, zakładasz drugie a tamto ładujesz.
Sam używam na co dzień takiej latarki.
Pozdrawiam
Seba
Thrower to nie wszystko - czasem trzeba światła blisko
-