Lampka Rowerowa

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
ViRuE

Lampka Rowerowa

Post autor: ViRuE »

Witam.
Mam do was pytanko co sądzicie o tej latarce?
http://allegro.pl/latarka-cree-xm-l-t6- ... 47718.html
Czy warto wydać taką kasę czy macie może coś innego godnego polecenia w cenie do 150 zł. Ostatnio sporo śmigam w nocy i nie koniecznie po oświetlonych drogach.
Pozdrawiam
mkorbel

Post autor: mkorbel »

Co do ceny - to samo można na DX (lub podobnych) za jakieś 20-30% taniej, ale kupujesz w kraju i masz wszytko na miejscu.
Co do opisu:
akumulator - pewnie będzie miał jakieś 2000mAh a nie magiczne 3200mAh,
a dodatkowo brak jest danych jaka to ładowarka, no i konieczna przejściówka z US na EU :(
Ładowanie w latarce powoduje, że szczelność będzie dosyć słaba - zalecany suchy klimat.
Sam uchwyt jest oczywiście plastikowy, ale ten model jest OK - zadziwiająco dobrze trzyma.
820lm to można między bajki włożyć realnie będzie to coś bliżej 500lm, ale na rower się nada :)
Pozdrawiam,
Michał
ViRuE

Zastanawiam się czy ma ona sens. Czy może nie lepiej dołożyć 100 zł i wziąć Bocialarkę 3.1 Hmm nie wiem zgłupiałem już. Tą wczoraj widziałem w akcji i świeciła całkiem spoko oświetlała to co było potrzebne i dość szeroko mi się wydawało. A co do akumulatora i ładowarki coś zawsze można zakupić inne.
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Zaczekaj wieczorem się pojawi więcej opinii, ewentualnie zobacz do sklepiku Masz tam SF L2P od greg'a, lub bocialarka, lepiej trochę zaczekać niż wyrzucić kasę pochopnie.
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
energysnake

Post autor: energysnake »

Weź lepiej Solarforce od Greg-a i Panasa 18650 2900mAh wtedy będziesz zadowolony w 100%
Jak nie masz ładowarki to ta http://www.dealextreme.com/p/ultrafire- ... arger-1251 + http://www.dealextreme.com/p/flat-to-ro ... ertor-3529 + http://www.dealextreme.com/p/universal- ... mount-8274 albo Led lenser-a i jest LUX :mrgreen:
Ultrafire A10B mod XP-G R5
Lumahunter SE Digital mod XM-L T6
Solarforce L2P XM-L T6 mod by Greg
ViRuE

Właśnie tak myślałem, czy do tego akumulatorka musi być specjalna ładowarka? Czy jak to tam jest? Bo w domu mam jakąś ładowarkę Sonego którą dostałem x lat temu z aparatem. Ale jak widzę to tylko do akumulatorów typu NI-MH :(
A jak jest z wysyłka z tego DX`a, a może greg by coś dorzucił w gratisie albo za małą dopłatą :) Ale to się z nim będę już dogadywał :)
Awatar użytkownika
Nightmare

Napisz do grega ma ogniwa NCR i ładowarki
ewentualnie w sklepiku znajdziesz trochę tańsze ogniwa HI-MAX ładowarki zresztą też oferuje sprzedawca
Niestety ładowarka sony nie będzie pasowała to Li-ion 18650 3,7V
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
ViRuE

A Czy jest jakaś różnica między tymi ogniwami w jakości, tzn na pewno jest ale czy jakaś duża że warto dopłacić?
Awatar użytkownika
energysnake

Post autor: energysnake »

Nie kupuj na Alledrogo :razz: chłopaki na forum mają towar pierwsza klasa popytaj ,dogaduj się i bądź oświecony :twisted:
Pozdro :mrgreen:
Ultrafire A10B mod XP-G R5
Lumahunter SE Digital mod XM-L T6
Solarforce L2P XM-L T6 mod by Greg
ViRuE

No teraz to wiem że tutaj będę kupował :) Tylko teraz się dowiaduję jakie są różnice bo z tego co poczytałem to świecidełko już wybrane i będzie to SF L2P i teraz czy jest duża różnica między tymi panasonicami i hi-max piszę do grega i zobaczymy co się ustali :)
Awatar użytkownika
Nightmare

ViRuE pisze:A Czy jest jakaś różnica między tymi ogniwami w jakości, tzn na pewno jest ale czy jakaś duża że warto dopłacić?
To jest odwieczne pytanie:)
z najwyższej półki masz ogniwa NCR Panasonic , ICR Samsung , AW,
ze średniej HI-MAX, Soshine , SolarForce V2
no i z niższej półki to pewnie no1 są trustfire(ogniste) i później cała reszta
Ostatnio zmieniony poniedziałek 06 cze 2011, 21:37 przez Nightmare, łącznie zmieniany 2 razy.
ViRuE

Tylko myślę czy odczuję różnicę miedzy tymi NCR a HI-Max`ami czy to będzie duża różnica w pojemności i czasie użytkowania hm..
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

XiJaro pisze:
ViRuE pisze:A Czy jest jakaś różnica między tymi ogniwami w jakości, tzn na pewno jest ale czy jakaś duża że warto dopłacić?
To jest odwieczne pytanie:)
z najwyższej półki masz ogniwa NCR , AW,
ze średniej HI-MAX, Soshine , SolarForce V2
no i z niższej półki to pewnie no1 są trustfire(ogniste) i później cała reszta
XiJaro wnioskuję, że nie miałeś do czynienia jeszcze z ogniwami ICR Samsunga skoro do żadnych z półek jakościowych ich nie włożyłeś :roll: a według mnie ściśle obok NCRów...
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
Nightmare

Zdążyłem już pochłonąć wiedzę i o Samsungach ale nie wziąłem ich pod uwagę ze względu na opinie o wysokim prądzie ładowania przewyższającym możliwości klasycznych ładowarek.
Ale już poprawiam. Dzięki za uwagę.

Przy okazji dopytam się testował ktoś te : http://www.batimex.pl/towar.php?idtowar ... owania=360
Ostatnio zmieniony poniedziałek 06 cze 2011, 21:42 przez Nightmare, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Chyba masz na myśli wyższe ciut wyższe napięcie ładowania? :wink:
Sometimes darkness can show you the light
ODPOWIEDZ