Latarka bardzo tania i z allegro, a jakże :) Prośba o pomoc.
Latarka bardzo tania i z allegro, a jakże :) Prośba o pomoc.
Witam.
Jestem Piotrek z Grodziska Mazowieckiego. Od paru dni obsesyjnie myślę o wydaniu pieniędzy na latareczkę. Najpierw kusiły mnie z zoomem i kolorowym, świecącym pierścieniem:
http://allegro.pl/latarka-zoom-25w-poli ... 76056.html
A teraz myślę, że taki zoom nie rzuca w ogóle poświaty, gdy jest ustawiony punktowo i przez to mnie trochę zniechęcił. Myślę teraz o takich latarkach - wiem, że to tanie i słabe, ale proszę o pomoc - którą Wy byście wybrali?
Z góry dziękuję
Od najtańszej:
13,00 zł
15,00 zł
18,90 zł
24,00 zł
24,99 zł
Jestem Piotrek z Grodziska Mazowieckiego. Od paru dni obsesyjnie myślę o wydaniu pieniędzy na latareczkę. Najpierw kusiły mnie z zoomem i kolorowym, świecącym pierścieniem:
http://allegro.pl/latarka-zoom-25w-poli ... 76056.html
A teraz myślę, że taki zoom nie rzuca w ogóle poświaty, gdy jest ustawiony punktowo i przez to mnie trochę zniechęcił. Myślę teraz o takich latarkach - wiem, że to tanie i słabe, ale proszę o pomoc - którą Wy byście wybrali?
Z góry dziękuję
Od najtańszej:
13,00 zł
15,00 zł
18,90 zł
24,00 zł
24,99 zł
Żadnej byśmy nie wybrali bo to wszystko ten sam poziom dziadostwa.latarnik pisze: którą Wy byście wybrali?
Dołóż 15 zł do najdroższej i kup latarkę diodową z Biedronki, na pewno będzie lepsza od tych zaproponowanych przez ciebie.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
...MacTronic wśród latarek to marka podobnej klasy co Q&Q wśód zegarków albo Clatronic wśród sprzętu AGD.
Niestety, z zaproponowanych latarek nie poleciłbym niczego.
Mógłbym zaproponować latarkę Romisen RC-G2.
Mała, zasilana jednym paluszkiem, przyzwoicie wykonana.
Sprawdzona i polecana konstrukcja.
Droższa, ale bez porównania z tymi co pokazałeś...
Niestety, z zaproponowanych latarek nie poleciłbym niczego.
Mógłbym zaproponować latarkę Romisen RC-G2.
Mała, zasilana jednym paluszkiem, przyzwoicie wykonana.
Sprawdzona i polecana konstrukcja.
Droższa, ale bez porównania z tymi co pokazałeś...
Za ok 42zł Wf-502B zasilisz ją na początek 2 bateriami cr123a z czasem sobie dokupisz 18650 z ładowarką
http://www.dealextreme.com/p/ultrafire- ... 123a-16179
http://www.dealextreme.com/p/ultrafire- ... 123a-16179
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
- Calineczka
- Kontakt:
Dziwne że w większości aukcji tego typu latarki mają tak zrobione foto że diody nie widać...
Ja kupiłem takową latarkę, określoną jako 5W na targu za dokładnie 18 zł. Rozpadła się przy pierwszym upadku. Jasnością dorównywała latarce typu 9LED które ostatnio były w Kauflandzie za niecałe 10 zł.
Zamiast dawać 25 zł, ja bym się spiął, uzbierał te 100 zł i kupił coś porządnego.
Będziesz miał tak jak ja parę lat temu - kupowałem latarki z targu, allegro i co z tego jak wszystko nie było nic warte. Po podliczeniu wyszło mi żebym miał porządną latarkę ale suma wyszła taka- zapłaciłem 2 razy za wszystko.
Ja kupiłem takową latarkę, określoną jako 5W na targu za dokładnie 18 zł. Rozpadła się przy pierwszym upadku. Jasnością dorównywała latarce typu 9LED które ostatnio były w Kauflandzie za niecałe 10 zł.
Zamiast dawać 25 zł, ja bym się spiął, uzbierał te 100 zł i kupił coś porządnego.
Będziesz miał tak jak ja parę lat temu - kupowałem latarki z targu, allegro i co z tego jak wszystko nie było nic warte. Po podliczeniu wyszło mi żebym miał porządną latarkę ale suma wyszła taka- zapłaciłem 2 razy za wszystko.
ILPT
Wiem że przekracza budżet ale to chyba w miarę dobra propozycja za jeszcze niewielkie pieniądzeDNF pisze:XiJaro, nie sądzisz, że Twoje propozycja dośc mocno przekracza budżet Kolegi?
chociaż czasem warto łapać dobre okazje jak latarki itp od milhunt co były z symbolicznymi wadami wtedy byś miał małe cacko za 50zł
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
latarnik, jeśli chodzi o zasilanie, to weź pod uwagę, że wariant 3xAAA jest bardzo niewygodny i nieekonomiczny.
Baterie są sprzedawane w blistrach po cztery, a do latarki wchodzą trzy.
Przy zakupie trzech blistrów zużyjesz wszystkie zakupione baterie.
O ile ich nie pogubisz lub nie pomylisz ze zużytymi.
No i jeszcze pozostaje kwestia noszenia tego wszystkiego.
Można używać akumulatorów, ale zwykłe ładowarki ładują akumulatory parami (dwa lub cztery). Problem więc pozostaje.
No chyba że kupisz ładowarkę ładujacą każdy akumulator oddzialnie.
...Ale w tym momencie warto się zastanowić nad latarką zasilaną akumulatorami 18650.
Baterie są sprzedawane w blistrach po cztery, a do latarki wchodzą trzy.
Przy zakupie trzech blistrów zużyjesz wszystkie zakupione baterie.
O ile ich nie pogubisz lub nie pomylisz ze zużytymi.
No i jeszcze pozostaje kwestia noszenia tego wszystkiego.
Można używać akumulatorów, ale zwykłe ładowarki ładują akumulatory parami (dwa lub cztery). Problem więc pozostaje.
No chyba że kupisz ładowarkę ładujacą każdy akumulator oddzialnie.
...Ale w tym momencie warto się zastanowić nad latarką zasilaną akumulatorami 18650.
Napisałem wcześniej, że na początek można zasilać cr123aDNF pisze:Ok liczmy 45zł za latarkę, do tego 30zł akusy i 25zł ładowarka
co do modułów D26 nie są takie złe
z innych tanich RC-D5
...Po około 30 pln za dwie sztuki...XiJaro pisze:(...)
Napisałem wcześniej, że na początek można zasilać cr123a
(...)
To raczej nie jest tanie źródło prądu.
Romisen RC-D5 w promocyjnej cenie jest jak najbardziej godny uwagi.
Chociaż ja nie przepadam za tym sposobem włączania latarki. Ale to tylko moje zdanie.
Niewątpliwie wygodna jest możliwość postawienia latarki i magnes w zakrętce.
Ale coś za coś...