Jaka bateria do niani elektronicznej?
Jaka bateria do niani elektronicznej?
Witam wszystkich! Mam, nadzieję, że Święta mijają miło, rodzinnie, bezpiecznie i ciekawie! W końcu pogoda dopisała
Muszę wymienić baterię w niani elektronicznej bo z 5h wydajność spadła do poniżej godzinki i jest to zupełnie niewystarczające.
Proszę o pomoc w szukaniu i wyborze
wygląda to tak:
wymiary: 4cm/4cm/0,5cm
przyklejone na jakiś silikonik.
dwa kabelki oznaczone + i -.
Interesuje mnie oczywiście większa pojemność jeśli to możliwe
Muszę wymienić baterię w niani elektronicznej bo z 5h wydajność spadła do poniżej godzinki i jest to zupełnie niewystarczające.
Proszę o pomoc w szukaniu i wyborze
wygląda to tak:
wymiary: 4cm/4cm/0,5cm
przyklejone na jakiś silikonik.
dwa kabelki oznaczone + i -.
Interesuje mnie oczywiście większa pojemność jeśli to możliwe
Nie dopisałem tego oczywiście ale jest to ogniwo ładowalne. Megabit - ciekawe jest to, co piszesz, bo jakieś podobne znalazłem gdzieś w USA ale drogie A do telefonu to bez problemu się dostanie Tylko muszę szukać jakiegoś specjalnego? Bo normalnie to 3 styki występują, a tu dwa tylko potrzebne?
A! no i najważniejsze, ma być litowo-polimerowa czy li-ion też będzie dobra?
A! no i najważniejsze, ma być litowo-polimerowa czy li-ion też będzie dobra?
W telefonie trzeci styk służy do tego by telefon "wiedział" jakim prądem ładować baterię. W tym wypadku po prostu pozostawisz go w spokoju Wybierz dowolną baterię, ale najlepiej oryginalną (np Nokia), bo podróbę za 20zł to za 3 miesiące znów będziesz wymianiał.
Na 99% nie będzie różnicy czy zastosujesz li-ion czy li-poly ale niech ktoś bardziej doświadczony to zweryfikuje.
Na 99% nie będzie różnicy czy zastosujesz li-ion czy li-poly ale niech ktoś bardziej doświadczony to zweryfikuje.
To bez znaczenia. Odlutuj przewody starej baterii z płytki, uważając żeby nie zrobić zwarcia grotem. Do nowej baterii sprawnie (nie grzejąc zbyt długo) przylutuj nowe przewody, które następnie zgodnie z polaryzacją wlutuj w płytkę. Możesz też wykorzystać stare przewody ucinając je zaraz przy baterii. Nie wiem jakie masz doświadczenie z lutowaniem i jakim sprzętem dysponujesz, ale myślę, że poradzisz sobie bez problemu.szymonsad pisze:Pierwszy + czy -?
Bardzo dziękuję za opinie i rady! Na dniach zabieram się do kupowania i lutowania
Pomagajki kliknięte, dzięki!
[ Dodano: 18 Lipiec 2011, 15:54 ]
Odgrzewam stary temat żeby jeszcze raz podziękować kolegom za dobre rady! Przyznaję, że dopiero jak mi jeden przycisk przestał działać rozebrałem nianię i jakie było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłem, że ogniwo spuchło niemiłosiernie i poblokowało przyciski! Wtedy zmuszony sytuacją poszedłem do sklepu z telefonami i kupiłem baterię 3,7V za 30 złotych (1000mAh).
Niania śmiga dłużej niż po zakupie
Pozdrawiam i dziękuję raz jeszcze!!!
[ Dodano: 18 Lipiec 2011, 15:55 ]
Już nie wspomnę jak żonka była ze mnie dumna, że umiem naprawić takie cudo techniki
Pomagajki kliknięte, dzięki!
[ Dodano: 18 Lipiec 2011, 15:54 ]
Odgrzewam stary temat żeby jeszcze raz podziękować kolegom za dobre rady! Przyznaję, że dopiero jak mi jeden przycisk przestał działać rozebrałem nianię i jakie było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłem, że ogniwo spuchło niemiłosiernie i poblokowało przyciski! Wtedy zmuszony sytuacją poszedłem do sklepu z telefonami i kupiłem baterię 3,7V za 30 złotych (1000mAh).
Niania śmiga dłużej niż po zakupie
Pozdrawiam i dziękuję raz jeszcze!!!
[ Dodano: 18 Lipiec 2011, 15:55 ]
Już nie wspomnę jak żonka była ze mnie dumna, że umiem naprawić takie cudo techniki
Solarforce L2P z diodą XM-L T6 1C by greg