Nieznana lampka rowerowa

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
herpitek

Nieznana lampka rowerowa

Post autor: herpitek »

Witam

Warto kupić taką lampkę rowerową?

Obrazek

Zasilana 2xAA, posiada tryb pulsujący i stały.
Nigdzie nie znalazłem żadnych innych danych o tej lampie.
Spotkał się ktoś z tym światełkiem? Byłaby dobrą bazą do modyfikacji?

Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Zależy za ile. Za 1-2zł to może i warto. Na pewno nie oświetli Ci drogi, najwyżej inni będą Ciebie widzieć. A jako baza do modyfikacji także jest beznadziejna. Z tego co widzę to cała plastikowa.
Pozdrawiam
Luigi

Post autor: Luigi »

Jeśli będziesz jej używać tylko w mieście to może warto, jeśli jest tania i wykonana na tyle dobrze, że się od razu nie rozleci.
Pewnie da się wymienić diodę/diody na wydajniejsze, ale prawdopodobnie to nie ma sensu.
Więcej mocy z niej nie wyciśniesz ze względu na brak chłodzenia.
Awatar użytkownika
herpitek

Post autor: herpitek »

15 PLN. Myślę, że do 500mA w diodę da się to jakoś wychłodzić. Nie wiem jednak jak to jest zbudowane w środku. Dla mnie plusem byłoby to, że lampki nie trzeba demontować przy opuszczaniu roweru.
Pozdrawiam
Luigi

Post autor: Luigi »

Z własnego doświadczenia wiem, że xr-e na 350 mA w plastikowej obudowie daje radę (chociaż nie wiem, ile pociągnie) i daje dość światła do poruszania się po równej drodze z niezbyt dużą prędkością.
Zależy, gdzie chcesz jeździć.
Jeśli chcesz mieć niedrogą lampkę głównie na miasto i satysfakcję z moda to możesz tam wsadzić xp-e heW i jakąś tanią przetwornicę.
Jeśli jednak chcesz coś trochę mocniejszego w teren to lepsze będzie np. coś takiego. W to możesz spokojnie wsadzić xp-g i wycisnąć 1000 mA lub więcej, a zawsze możesz sobie dorobić mocowanie na śrubki :)
ODPOWIEDZ