Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.
Jako że jestem tu nowy prosiłbym o wyrozumiałość.
Posiadam latarkę Ultrafire WF-501B z diodą SSC P7.
Zamontowany w niej driver daje tylko 0.8 A (z aku) . Więc postanowiłem założyć sterownik 8*AMC7135 . i Tu jest problem. Mam tylko 1 tryb świecenia czyli 2.8A . łącząc jedną gwiazdkę do masy nic nie zmienia nadal jest tylko 1 tryb. Diodę połączyłem zgodnie z poniższym rysunkiem.
Prosiłbym o pomoc osoby które instalowały już ten driver.
To 1,8A wcale mnie nie dziwi. Pod takim obciążeniem napięcie na aku momentalnie spada do 3.7-3.8V i to by się pokrywało ze średnim Vf jakie występuje w SSC P7. Zamontuj XM-L i ten wynik z pewnością się poprawi
Wszystkie połączenia sprawdziłem , na drugim takim driverze sytuacja jest identyczna , bateria naładowana (4,2 V ) po włączeniu max trybu napięcie siada do 3,2 V, więc na próbę połączyłem równolegle 2 akumulatory , wtedy spadek był do 3,9V , ale prąd był nadal ~1,8A. Akumulatory to UltraFire 2400mAh protected.
DNF pisze:No to możesz również podziękować "świetnej" jakości kablom
spadek 1 V był zmierzony przed kablami czyli na samym aku , czyli jeśli dobrze rozumiem to jeśli spadek byłby spowodowany kablami to niższe napięcie powinno być za kablami a nie na aku.
Miałem na myśli kable od miernika
Ew jakość samego miernika może pozostawiać wiele do życzenia.
Mój miernik do najlepszych nie należy.. do tych lepszych też nie, więc przyzwyczaiłem się,
że jego pomiary muszę brać z przymróżeniem oka
Pozdrawiam
DNF
DNF nie wiem czy przeczytałeś co kolega napisał - ale spadek miał po włączeniu trybu high, bez włączenia latarki miernik pokazywał poprawnie 4.2V, więc spadek to na pewno nie jego wina a tragicznej jakości akumulatorków, swoją drogą ciekawe co to za aku.
Ok więc jasność tutaj jest.
Ale ja nadal widzę ciemność w: przy jednym ogniwe-spadek 1V pod obciążeniem i prąd 1.8A,
po dołożeniu równolegle ogniwa nadal 1.8A.
Chyba, że znów coś przeoczyłem lub źle zrozumiałem z postów powyżej.
Pozdrawiam
DNF