Latarka regal edc

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
aszymon1

Latarka regal edc

Post autor: aszymon1 »

Witam wszystkich serdecznie jestem nowym uzytkownikiem forum wiec jesli temat juz byl to z gory przepraszam.Do rzeczy posiadam latarke regal edc taka jak ta http://www.dealextreme.com/p/regal-edc- ... 4500-21029 problem polega na ponownym wlaczeniu diody tak aby swiecila na 100% poniewaz teraz swieci na 50% przy swietle ciaglym.Z instrukcji wyczytalem ze mozna zrobic to wlacznikiem ale niestety nie wiem jak prosze o pomoc i z gory dziekuje.
simon
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

wyjaśnił kolega niżej to nie będę gdybał :)
Ostatnio zmieniony poniedziałek 07 mar 2011, 21:57 przez Nightmare, łącznie zmieniany 1 raz.
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
clorox

Post autor: clorox »

Usage of Custom Brightness:
Press the switch half into the Tactical Light,then release.After 2 seconds,press the switch half again, the brightness will go from Min to Max gradually. the light flickers once at Min, and twice at 50% output; and three times at Max (100%) to remind users the current brightness level.The whole process takes about 8 seconds.When users choose the brightness you preferred,release the switch at once,the brightness will be chosen and memoried. Afterwards,turn on the light,it will be into this brightness directly.

Czyli jak dobrze zrozumiałem wciskasz przełącznik do połowy i puszczasz, a po 2 sek. znowu wciskasz do połowy i trzymasz. Latarka mrugnie raz na min, 2 razy na 50 % i 3 razy na 100%. Puszczasz przełącznik na tej jasności, która ci odpowiada i zostaje ona zapamiętana.

To tyle teorii, jak jest w praktyce nie wiem. ;)
clorox
aszymon1

Post autor: aszymon1 »

Dzięki z pomoc niestety dziś nie spróbuje bo latarkę zostawiłem w pracy ale jutro napiszę jak poszło. :)

[ Dodano: 8 Marzec 2011, 15:39 ]
Dzis meczylem sie z latarka wciskalem przelaczalem i nic.Gdy wcisne guzik do polowy latarka swieci swiatlem ciaglym puszczam guzik czekam 2sec i wciskam znow do polowy i wtedy wlacza sie stroboskop i tak w kolko.Moze ten driver diody jest uszkodzony albo mam zla baterie(akumulatorek sanyo 1,2v 2000Mah)nie mam pomyslu jak zmienic jasnosc swiatla diody a wiem ze jak ja kupilem to swiecila az oczy palilo potem zaczela swiecic slabiej nawet jak naladowalem akumulator.Jezeli ktos spotkal sie z tym problemem prosze o porade.
Ostatnio zmieniony wtorek 08 mar 2011, 06:18 przez aszymon1, łącznie zmieniany 1 raz.
simon
ODPOWIEDZ