Fenix TK35 czy EagleTac M3C4 XM-L
Fenix TK35 czy EagleTac M3C4 XM-L
Witam Wszystkich Serdecznie!!!
Jestem nowym użytkownikiem na Waszym forum, nie chcę sprawiać żadnego kłopotu , a z czasem chciałbym stać się pomocnym i użytecznym kolegą jak wielu, wielu z WAS(nas)
Dlatego póki co proszę o dużo wyrozumiałości i cierpliwości!!!
Proszę o pomoc w podjęciu na forum tematu dotyczącego wyboru jednej z dwóch latarek widocznych w temacie, czyli: Fenix TK35 i EagleTac M3C4 XM-L.
Chyba że ktoś z was zaproponuje jeszcze inną latarkę innego producenta, która zapewni dużo światła w "szerz i wzdłuż" przy barwie 5,000K <-> 8,300K, przy zasilaniu dwoma 18650, inne opcje zasilania nie są brane przeze mnie pod uwagę...
Inne parametry które powinny być uwzględnione to:
- układ baterii w rękojeści taki jak w dwóch zaproponowanych
(osobiście wolę aby latarka była grubsza niż dłuższa)
- możliwość wyboru bardzo niskiego trybu światła
- tryb maksymalny oscylujący przy wartości około +/- 800(lm)
- w miarę słuszna jakość wykonania urządzenia
- tak jak już zaznaczyłem wcześniej temperatura swiatła "cool white"
- reflektor dość głęboki i gładki....
Jeśli chodzi o wytyczne dla sprzętu, jakiego myślę że wspólnie poszukamy to byłoby na tyle...
Chcę jeszcze nadmienić że prawdopodobnie w piątek, po długiej podróży z PRC dotrze do mojej mieściny EagleTac o którym mowa w temacie, co w związku z tym będę mógł już coś więcej powiedzieć na jej temat, i ewentualnie dorzucić troszkę grafiki do tematu.
To na dzisiejszy wieczór byłoby tyle z mojej strony.
PS. Dziękuje bardzo za przyjęcie mnie do waszej społeczności!
Pozdrawiam i życzę dobrej nocy - długa noc w lesie przede mną......
Dla zainteresowanych dorzucam coś takiego:
Jestem nowym użytkownikiem na Waszym forum, nie chcę sprawiać żadnego kłopotu , a z czasem chciałbym stać się pomocnym i użytecznym kolegą jak wielu, wielu z WAS(nas)
Dlatego póki co proszę o dużo wyrozumiałości i cierpliwości!!!
Proszę o pomoc w podjęciu na forum tematu dotyczącego wyboru jednej z dwóch latarek widocznych w temacie, czyli: Fenix TK35 i EagleTac M3C4 XM-L.
Chyba że ktoś z was zaproponuje jeszcze inną latarkę innego producenta, która zapewni dużo światła w "szerz i wzdłuż" przy barwie 5,000K <-> 8,300K, przy zasilaniu dwoma 18650, inne opcje zasilania nie są brane przeze mnie pod uwagę...
Inne parametry które powinny być uwzględnione to:
- układ baterii w rękojeści taki jak w dwóch zaproponowanych
(osobiście wolę aby latarka była grubsza niż dłuższa)
- możliwość wyboru bardzo niskiego trybu światła
- tryb maksymalny oscylujący przy wartości około +/- 800(lm)
- w miarę słuszna jakość wykonania urządzenia
- tak jak już zaznaczyłem wcześniej temperatura swiatła "cool white"
- reflektor dość głęboki i gładki....
Jeśli chodzi o wytyczne dla sprzętu, jakiego myślę że wspólnie poszukamy to byłoby na tyle...
Chcę jeszcze nadmienić że prawdopodobnie w piątek, po długiej podróży z PRC dotrze do mojej mieściny EagleTac o którym mowa w temacie, co w związku z tym będę mógł już coś więcej powiedzieć na jej temat, i ewentualnie dorzucić troszkę grafiki do tematu.
To na dzisiejszy wieczór byłoby tyle z mojej strony.
PS. Dziękuje bardzo za przyjęcie mnie do waszej społeczności!
Pozdrawiam i życzę dobrej nocy - długa noc w lesie przede mną......
Dla zainteresowanych dorzucam coś takiego:
- Załączniki
-
- ScreenHunter GIF2.gif (254.09 KiB) Przejrzano 527 razy
-
- ScreenHunter GIF.gif (372.06 KiB) Przejrzano 527 razy
Ostatnio zmieniony piątek 11 lut 2011, 20:34 przez Lekstryka, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy może ma Pani środki do lekstryki?
EAGTAC X-ML ładnie świeci, prawda?
Co myślicie szanowni koledzy o tych światełkach, niestety nie wiem jaka była dokładnie odległość do celu....
Czy może ma Pani środki do lekstryki?
Screeny screenami, ale te fotografie są solidnie prześwietlone. O kilka stopni EV.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Witam
Pozdrawiam
Ogniwa ułożone są równolegle, uprzedzając następne pytanie dodam, że połączone są szeregowo.kakters pisze:Proszę o odpowiedź jak są ułożone ogniwa tk35 - szeregowo czy równolegle
O ile się zmieszczą, bo z tym różnie bywa, to jak najbardziej.kakters pisze: i czy można zastosować w takim pakiecie ogniwa zabezpieczone ?
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.