Wczoraj w jednym z tematów padła odpowiedź.
Na testy to i ja jestem chętny - bez problemu wykonam jak się znajdzie sponsor na zakup
Cieszę się, że na forum są osoby chcące pomagać innym, na pewno dobrze to wpływa na inne osoby i służy za przekład koleżeńskiej pomocy o czym sam już się TU na naszym forum przekonałem.
Do rzeczy.
Wpadłem na pomysł, aby uruchomić fundusz forumowy, dzięki któremu można by nabyć nowinki techniczne- nowości.
Na całe przedsięwzięcie jest potrzebna zgoda administracji z pochwałą pomysłu
Oto kilka krótkich zasad:
Każda osoba chcąca wesprzeć inicjatywę, wpłaca 1zł na konto bankowe (w dzisiejszych czasach przelewy internetowe w większości przypadków są bezpłatne więc widzę sens w tej kwocie), oczywiście może to być również 2, 3 lub więcej zł , ale koniecznym warunkiem do spełnienia jest wspomniane przelanie 1zł
Osoby biorące udział w akcji (w danym miesiącu, bo co miesiąca były by zbieranie "drobne") będą wymienione w stosownym temacie na początku wątku- "[FF] styczeń".
Podamy zebraną sumę i tylko osoby zrzucające się (w miesiącu xxx) mają prawo przedstawiać swoje propozycje do forumowych testów (muszą się one mieścić w przedstawionym funduszu i nawiązywać tematycznie do głównej tematyki forum) Na propozycje mają tydzień po czym robimy demokratyczne głosowanie w którym bierze udział cała społeczność forumowa.
Kupujemy to co wspólnie wybraliśmy i dajemy na testy.
Mam kilka osób na oku, które można by obarczyć rolą testera (tostera ) pod warunkiem, że się zgodzą
Nie muszą być to osoby na stałe, ważne jest tylko aby spełniały takie warunki jak:
-zaufanie na forum (w tym administracji)
-możliwości/sprzęt potrzebny do testów
-chęci
Po teście (opublikowaniu na forum), tester ma możliwość pierwokupu po cenie zakupu testowanego sprzętu (ewentualnie można zrobić drobną zniżkę za fatygę i przeprowadzenie rzetelnego testu ). Jeśli z tego nie skorzysta, testowany sprzęt idzie do sklepiku- po cenie zakupu, po tygodniu w razie braku zainteresowanych obniżka ceny wyjściowej etc ... Wszystko po to aby do FF mogły powrócić pieniądze
W kolejnym miesiącu kolejna zbiórka, więc z miesiąca na miesiąc FF będzie rósł co pozwoli nam na więcej...
Aby zapewnić tu uczciwość tak jak wspomniałem wcześniej, wszystkie osoby wpłacające w danym miesiącu będą przedstawione w tytułowym temacie- aby pozbawić podejrzeń dotyczących "mataczenia" czy kombinowania.
A wszelkie nie jasności i ewentualne pomyłki będą wyjaśniane ...
Myślę, że pomysł jest ciekawy i warty przemyślenia. Oczywiście będzie się on wiązał z zaangażowaniem kilku osób, ale korzyści moim zdaniem będą przemawiały tu na plus.
Jakie jest wasze zdanie; szanowana administracjo, moderatorzy i użytkownicy