Wybór latarki do ok 100 zł z pewnymi wymaganiami.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
skaktus

Wybór latarki do ok 100 zł z pewnymi wymaganiami.

Post autor: skaktus »

Witam.

Do tej pory kupowałem Rominsena RC-U4, montowałem sterownik z DX / Allegro, dioda XPG-R5 i jazda.

Aktualnie szukam latarki która będzie taka jak RC-U4 czyli:
-mieć pigułę bez dziury pod diodą
-pigułę wkręcaną w głowicę itp tak aby sprawnie oddawała ciepło
-możliwość zasilania z 18650 i mile widziane koszyki na 3 X AAA

Miło będzie jeśli odrazu będzie posiadała na stanie XPG, ewentualnie jakiś sterownik z 3 trybami (wysoki, niski, średni) który da w diodę ok 1,2 A i potem wymiana diody na XPG

Firma - obojętnie, aby nie gorzej niż Rominsen, mimo że powłoka słaba, całość sporo wytrzymuje a i dobrze "zbiera" ciepło z diody.

Cena - ok 100 zł, Rominsen RC-U4 można tanio dorwać w Milhuncie więc...Może jakaś alternatywa ?
Komarek34

Post autor: Komarek34 »

Witam
Ciężko znaleźć coś fajnego ,żeby chodziło od razu pod XP-G i miało pigułę wkręcaną . Sam to przerabiałem- i skończyłem na body L2P :) Na moje potrzeby w sam raz. :mrgreen:
Może SF Skyline I ?
ma spory ref i wkręcana pigułę . Zmiana drivera to koszt dodatkowych 10PLN, ale sama latareczka 1sza klasa :)
Ewentualnie coś takiego ?
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.21035
Czytałem kilka pochlebnych opinii o tej lampce....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Dokładnie. Lampki Solarforce'a prezentują aktualnie najlepszy stosunek jakość/cena IMHO.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Witajcie.

Narazie zostaje mi poszukiwanie Romisena RC-U4. Zakupiłem od Pikoma Ultrafire U4-MCU, która według DX miała być taka sama jak wspomniany Romisen, niestety kiedy paczuszka do mnie trafiła, UF jest inna na foto a w środku co innego - drop z pigułą z mosiądzu wkładany w głowicę a nie wkręcany tak jak mi chodziło. Do tego zamiast standardowego drivera mamy te mniejsze. Do tego nieco inny drop z dużym skupieniem i dużym zasięgiem co na rower za bardzo się nie nadaje. Romisen podobnie ma duże skupienie na Q2, ale po zaaplikowaniu mu XP-G5 robi się z niego ciekawa latarka...

Może ktoś z was ma namiar na RC-U4. Będę też pisał do milhunta, może mi załątwią... mam nadzieję.

Dzięki wszystkim za wskazówki.
ILPT
karlosboy

Post autor: karlosboy »

skaktus, jak byś miał ochotę ...
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=5126

zaproponuj swoją cenę na PW, może się dogadamy ;-)
ODPOWIEDZ