Police 50W
Police 50W
Witam!
Kupiłem ją na ryneczku(z myślą o rowerku) za przysłowiowe drobne lecz bez akumulatorków.
Kupiłem nowe akumulatorki z ładowarką(30 euro)
Coś tam jeszcze pomierzyłem
-obie baterie Cr123 dają 7,5V
-przy diodzie pomiar 3,02V podczas jej swiecenia
-opór to chyba 0,54mA
pytanie
-mam kolegę który chce to ode mnie odkupić za koszta które poniosłem
a może tez warta jest jakieś przeróbki?
dodam że świeci całkiem fajnie lecz nie widziałem tych naprawdę dobrych w akcji..
dziekuję
Kupiłem ją na ryneczku(z myślą o rowerku) za przysłowiowe drobne lecz bez akumulatorków.
Kupiłem nowe akumulatorki z ładowarką(30 euro)
Coś tam jeszcze pomierzyłem
-obie baterie Cr123 dają 7,5V
-przy diodzie pomiar 3,02V podczas jej swiecenia
-opór to chyba 0,54mA
pytanie
-mam kolegę który chce to ode mnie odkupić za koszta które poniosłem
a może tez warta jest jakieś przeróbki?
dodam że świeci całkiem fajnie lecz nie widziałem tych naprawdę dobrych w akcji..
dziekuję
- Załączniki
-
- Obraz 046.jpg (170.33 KiB) Przejrzano 328 razy
-
- Obraz 045.jpg (106.29 KiB) Przejrzano 328 razy
-
- Obraz 049.jpg (152.97 KiB) Przejrzano 328 razy
Pozbywaj się tego czym prędzej jeśli masz kupca.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Odkręcasz diodę, toczysz pierścień z miedzi/aluminium i wbijasz w puste miejsce pod nią. DO niej kupujesz jakąś mocniejszą diodę na lutowaną już na 'stara' i przykręcasz do nowo za zbrojonej piguły. Wywalasz 'driver' i w jego miejsce montujesz zakupiony wedle uznania na DX, Kai czy gdzie tam chcesz. Ważne by pracował na 2 ogniwkach, a nie na jednym.
Diodka polecana to XP-E R2, na tym odbłyśniku działa aż za nadto dobrze.
Oczywiście pasta termo przewodząca gdzie się da, może nawet jakaś żywica, kwestia pomajsterkowania.
Tyle
Zerknij tutaj tez:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2422
Diodka polecana to XP-E R2, na tym odbłyśniku działa aż za nadto dobrze.
Oczywiście pasta termo przewodząca gdzie się da, może nawet jakaś żywica, kwestia pomajsterkowania.
Tyle
Zerknij tutaj tez:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2422
Re: Police 50W
Witam
Przeróbka ma sens, jeśli chcesz sprawdzić swoje możliwości, poza tym wychodzi drożej niż zakup odpowiedniej latarki.
Jeśli nie czujesz się na siłach, zrób jak radzi Fluxor
Jeśli masz żyłkę majsterkowicza i cenisz satysfakcję ze swojej pracy, możesz pójść ścieżką tishera
Pozdrawiam
Raczej prąd.xr600r pisze: -opór to chyba 0,54mA
Przeróbka ma sens, jeśli chcesz sprawdzić swoje możliwości, poza tym wychodzi drożej niż zakup odpowiedniej latarki.
Jeśli nie czujesz się na siłach, zrób jak radzi Fluxor
Jeśli masz żyłkę majsterkowicza i cenisz satysfakcję ze swojej pracy, możesz pójść ścieżką tishera
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Ja bym modował , tylko obawiam się że reflektor jak we wszystkich chińskich Police jest plastikowy i tu zaczyna się problem ... bo taki reflektor (średnica) ciężko kupić , choć pewnie na DX coś się może znajdzie .
Trzeba będzie też dorobić wkład do obecnej piguły żeby schłodzić diodę , driver wymienić i porządnego leda wsadzić .
Także jeśli chodzi o koszty to tanio nie będzie ,ale jeśli masz trochę zdolności da radę .
Jeśli chcesz tylko porządna latarkę to sprzedaj bo za 300zł kupisz naprawdę porządne światełko
PS> drogie te akusy kupiłeś , 30E z ładowarką ? jaka ta ładowara ?
Trzeba będzie też dorobić wkład do obecnej piguły żeby schłodzić diodę , driver wymienić i porządnego leda wsadzić .
Także jeśli chodzi o koszty to tanio nie będzie ,ale jeśli masz trochę zdolności da radę .
Jeśli chcesz tylko porządna latarkę to sprzedaj bo za 300zł kupisz naprawdę porządne światełko
PS> drogie te akusy kupiłeś , 30E z ładowarką ? jaka ta ładowara ?
elektroda.pl
Sorki bylem troche po za domem
Reflektor jest faktycznie plastikowy
Akku troszke drogie ale u niemca na takich drobnicach ostro tną..(CONRAD ELEKTRONIC)
Ładowarka Voltcraft w pełni automatyczna z mozliwoscią ladowania też z samochodu
Kumplowi latareczka potrzebna na rybki
Mi na rowerek ciut za słaba
To moze faktycznie materiał lepiej sprzedam kupię coś dobrze świecącego a na drugą zacznę myslec, zbierać materiały i sie bawić w składanie.. bo to widzę że troszkę czasu potrzeba a chce sie jeździć
Może jakaś rada co do tej do 300zł? ąlbo krócej ciekawy link?
dzięki z góry za wszystkie odp.
Reflektor jest faktycznie plastikowy
Akku troszke drogie ale u niemca na takich drobnicach ostro tną..(CONRAD ELEKTRONIC)
Ładowarka Voltcraft w pełni automatyczna z mozliwoscią ladowania też z samochodu
Kumplowi latareczka potrzebna na rybki
Mi na rowerek ciut za słaba
To moze faktycznie materiał lepiej sprzedam kupię coś dobrze świecącego a na drugą zacznę myslec, zbierać materiały i sie bawić w składanie.. bo to widzę że troszkę czasu potrzeba a chce sie jeździć
Może jakaś rada co do tej do 300zł? ąlbo krócej ciekawy link?
dzięki z góry za wszystkie odp.
- Załączniki
-
- Obraz 011.jpg (130.76 KiB) Przejrzano 250 razy
Tak na szybko - pierwsza, którą znalazłem w dziale recenzji
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=1181
wydaje się odpowiednia na rower, powinna świecić szeroko.
Ale jak masz chwilę czasu to poczytaj to forum - masz tutaj mnóstwo informacji przydatnych do wyboru i zakupu latarki. Pozwala to zaoszczędzić czas i pieniądze, a z efektów będziesz zadowolony.
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=1181
wydaje się odpowiednia na rower, powinna świecić szeroko.
Ale jak masz chwilę czasu to poczytaj to forum - masz tutaj mnóstwo informacji przydatnych do wyboru i zakupu latarki. Pozwala to zaoszczędzić czas i pieniądze, a z efektów będziesz zadowolony.