Dziwak

co i jak zrobiłem...
AnyS

Dziwak

Post autor: AnyS »

Witam, dzięki waszemu forum zacząłem przygodę ze światełkami za co dziękuje. A więc zakupiłem od edima
- XP-G R5 1x
- Driver LED 1.4A z trybami i pamięcią 1x soczewkę
- LXP-O Oval 19/11.5* zasilane będzie 1 18650.. Hmm problem jest jeden rurka ma 25mm a soczewka 21mm i mam 2 opcje wsadzić gąbkę taką a górę jakimś o-ringiem albo nową rurkę do chłodzenia pigułę średnica 25mm dł. 25mm.. Mam nadzieję że pomożecie mi stworzyć coś z niczego :) A tu kilka fotek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony wtorek 02 lis 2010, 13:48 przez AnyS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam

Poszukaj kawałka rurki, która będzie pasowała wewnątrz, wtedy wystarczy ją przetrzeć papierem ściernym, posmarować pastą do lutowania instalacji i podgrzać np. nad kuchenką gazową.
Ewentualnie możesz zwinąć sprężynkę z drutu miedzianego Φ 1,5mm i ją polutować wewnątrz.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
AnyS

Pyra pisze:Witam

Poszukaj kawałka rurki, która będzie pasowała wewnątrz, wtedy wystarczy ją przetrzeć papierem ściernym, posmarować pastą do lutowania instalacji i podgrzać np. nad kuchenką gazową.

Pozdrawiam
Może się to udać tylko skąd ja wezmę muszę piwnicę przetrząsnąć drut będę mieć ale dużo zabawy będzie przy tym
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Udaj się do jakiegoś sklepu instalacyjnego, albo firmy zakładającej miedziane instalacje CO, te kilka centymetrów dostaniesz za friko, pamiętaj "dobry bajer nie jest zły" ;)
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
AnyS

Dalszy etap prac :) W poniedziałek muszę zakupić zatyczki do rur wywiercę 21mm w środku na soczewkę oraz 14mm na koniec pod przycisk prawdopodobnie trzeba będzie dolutować 2-3cm rurki ale to musze czekać aż 18650 przyjdzie.. A poniżej kilka fotek moich wypocin oraz takie małe co nieco które robiłem jakiś miesiąc temu lampka ta cały czas miga :) takie strobo ;x
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
jezjacek
Kontakt:

Post autor: jezjacek »

A te zdjęcia to teleskopem Hubbla z orbity robiłeś? :o :grin:
AnyS

Niee mikrofalówką .. A co do jakości nie mam siły dzisiaj a zdjęcie było robione aparatem cannon dalej nie pamiętam w poniedziałek zrobię w dzień lepsze
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Mikrofalówką mówisz , trochę to widać . Widocznie na wbudowany w nią aparat zły wpływ maja mikrofale .

Pamiętaj żeby następnym razem jak robisz foty dla forum nie podgrzewać pizzy :mrgreen:

PS> dowcipas z Ciebie :)
PS2> popracuj nad ostrości i używaj trybu makro :)
elektroda.pl
ODPOWIEDZ