Zmiana koloru lamp stroboskopowych
Zmiana koloru lamp stroboskopowych
Czy ktoś z Szanownych wie w jaki sposób można zmienić kolor światła na biały w tych lampach?:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15729
Podstawowe pytanie, czy kolor uzyskano przez zamontowanie LED-ów w kolorach czerwonymi niebieskim, czy też przez dodanie fizycznej blendy w tych kolorach?
Potrzebuję takie ustrojstwo, ale nie w policyjnych barwach.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15729
Podstawowe pytanie, czy kolor uzyskano przez zamontowanie LED-ów w kolorach czerwonymi niebieskim, czy też przez dodanie fizycznej blendy w tych kolorach?
Potrzebuję takie ustrojstwo, ale nie w policyjnych barwach.
Pozdrawiam
P_iter
P_iter
To są monochromatyczne diody czerwone i niebieskie. Należy je wymienić na białe.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Na przykład XP-E R2 tanio na alledrogo. Lub jakieś 1W białe zimne, pewnie będą jeszcze tańsze. Najlepiej byłoby najpierw sprawdzić, jakim prądem są sterowane, zapewne nie za dużym.
Szkoda Kasy Kolego!
Poskładaj sobie układ z AVT 2720 i dasz sobie diodki jakie chcesz, a tu wydajesz ~18$ i jeszcze musisz wszystkie diody wymieniać
JA to lutowałem w pająka i na uniwersalnej płytce poskładałem tego już dosyc trochę i ani razu nie miałem problemu.
Do tego Jaki ledzik Cree Q5 i będzie ok
Pozdrawiam.
Poskładaj sobie układ z AVT 2720 i dasz sobie diodki jakie chcesz, a tu wydajesz ~18$ i jeszcze musisz wszystkie diody wymieniać
JA to lutowałem w pająka i na uniwersalnej płytce poskładałem tego już dosyc trochę i ani razu nie miałem problemu.
Do tego Jaki ledzik Cree Q5 i będzie ok
Pozdrawiam.
Tylko taki układ AVT 2720 to tylko płytka i diody a to na DX jest w obudowie gotowe do zamontowania.
Dlatego trzeba wiedzieć do czego będzie to używane. Bo jeśli zgodnie z przeznaczeniem w samochodzie to do kita z AVT trzeba jeszcze trochę dołożyć (obudowa, mocowanie itp.). Jeśli to w warunkach domowych będzie używane to AVT spokojnie zastąpi a i oczy potrafi "wypalić". A i w tym AVT to chyba nie ma trybów żadnych z tego co pamiętam.
Dlatego trzeba wiedzieć do czego będzie to używane. Bo jeśli zgodnie z przeznaczeniem w samochodzie to do kita z AVT trzeba jeszcze trochę dołożyć (obudowa, mocowanie itp.). Jeśli to w warunkach domowych będzie używane to AVT spokojnie zastąpi a i oczy potrafi "wypalić". A i w tym AVT to chyba nie ma trybów żadnych z tego co pamiętam.