Driver do ledów
-
Driver do ledów
Siema,
chciałbym dowiedzieć się jak zbudować driver do ledów, tak żeby na wyjściu dawał mi 2,8 A, bo są to diody Cree 4 struktury spadek na każdej strukturze to 3,4 [V] i prąd max 700 mA dla każdej struktury. Napięcie wejściowe 6-12 [V].
Pozdrawiam
chciałbym dowiedzieć się jak zbudować driver do ledów, tak żeby na wyjściu dawał mi 2,8 A, bo są to diody Cree 4 struktury spadek na każdej strukturze to 3,4 [V] i prąd max 700 mA dla każdej struktury. Napięcie wejściowe 6-12 [V].
Pozdrawiam
-
ok spoko
latareczka na jednej diodzie (4 segmenty świecące każdy zasilany 3,4 V i sterowane prądem 700 mA) akumulator 12 V - chodzi mi o sterownik, który zasili mi 4 segmenty obojętnie w jaki sposób połączenia.
Pozdro
[ Dodano: 19 Październik 2010, 00:09 ]
mały edit
Witam wogóle tak wszystkich, bo pierwszy raz tu piszę
))
latareczka na jednej diodzie (4 segmenty świecące każdy zasilany 3,4 V i sterowane prądem 700 mA) akumulator 12 V - chodzi mi o sterownik, który zasili mi 4 segmenty obojętnie w jaki sposób połączenia.
Pozdro
[ Dodano: 19 Październik 2010, 00:09 ]
mały edit
Witam wogóle tak wszystkich, bo pierwszy raz tu piszę
))
Najtaniej? Jeden sterownik z DX za $2 z darmową wysyłką - AX2002. W diodzie MC-E struktury połączone 2S2P, w sterowniku prąd ustawiony na 1,4A. Będzie działało przy zasilaniu od 7V do 18V, czy ile tam ten sterownik ma maksymalnego.
-
Ale to już przekracza budżet $2
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)