Dla Kodiego

co i jak zrobiłem...
Awatar użytkownika
midi

Dla Kodiego

Post autor: midi »

Hej, dziś przedstawiam latarkę którą buduję dla Kodiego, latarka posiada wielki ref SMO, dioda która tam będzie siedziała to SST 90. Dioda będzie pracowała z prądem o natężeniu 9A, zasilanie to pakiet z 6-ciu ogniw 18650 o napięciu 11,1V. Driver który będzie pracował w tej latarce to modowana murata, zajmuje się nią dziś Edim i lada moment będę ją miał u siebie.
Na tę chwilę wykonaną mam głowicę, gdy otrzymam driver będę mógł wykonać dalsze prace, planuję zakończyć ten projekt koło środy lub czwartku. Latarka będzie w czarnym kolorze i będzie posiadała grawerowanie laserowe.
Pozdrawiam.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
leszekw

Post autor: leszekw »

Midi super robota, ale to już chyba wiesz :)
Ps. Skąd bierzesz pomysły na te cudowne lampeczki
Pozdrawiam,
Leszek W.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Zapowiada się niezły potworek... Czekamy na więcej. I nie myśl midi, że bez beamshotów się obejdzie ;)
Pozdr.
Pikom
Aleksiaczek

Post autor: Aleksiaczek »

Zrobiłem już kilka lampek na zamówienie ale przed Tobą Midi chylę czoło,
każdy kolejny projekt zachwyca swą konstrukcją.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

ale potworek się rodzi, toż to masa światła! Ciekaw jestem reszty body ;)
Gangrena

Post autor: Gangrena »

A zdjęcia terenowe to muszą być obowiązkowo, najlepiej porównawcze :twisted:
Awatar użytkownika
Pichu

Post autor: Pichu »

To będzie kolejna rewelacja :) Ja tymczasem czekam aż przyjdzie do mnie predator też zbudowany przez Midiego ;]
Awatar użytkownika
midi

Hej, mam awarię w domu i nie miałem czasu żeby zrobić fotki ale uwierzcie mi że latarka świeci jak typowy thower , ilość światła jest spora, mocne skupienie jak na tak duży chip, to lepsza alternatywa dla tych którzy chcieli by mieś takiego małego ręcznego hida. Dziś muszę walczyć dalej z awarią ( wykuwam rurkę od jednego z kaloryferów w salonie, mam niezły kanion w podłodze a jeszcze nie doszedłem do miejsca z którego mam wyciek, z drugiej strony dziwne by rura pexal bez łączenia w podłodze miała uszkodzenie :evil: ), jednak spróbuję wieczorem zrobić jakieś zdjęcia :wink: . Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Świetny projekt. Rozglądam się właśnie za jakąś alternatywą dla Olight SR91 :grin:
Można wiedzieć, jaki reflektor tam umieściłeś i jaką ma średnicę? Ten od Olighta jest chwalony.
Jak wymiarowo i wagowo wypada on w porównaniu z wspomnianym Olight?
Awatar użytkownika
midi

Hej, ref jest od Catapulta, na szybko bo jeszcze walczę z awarią w domu zrobiłem dwie fotki,
pierwsza to uzyskiwany beam z odległości 2,5m
Obrazek
a to drugie jest z okna na poddaszu, nie jest to najlepsza jakość bo robiłem je w bardzo prowizoryczny sposób a i mgła dziś spora
Obrazek
Driver w max daje coś koło 8,2A, tak jest ustawiony gdyż przy 9A zaczyna się strasznie szybko nagrzewać a różnica w jasności nie mal nie do zaobserwowania, na fotce mogło w diodę nie iść 8A bo aku który podłączałem miał tylko 10,2V nie wiem ile z takim napięciem jest na ledzie.
rafalklis
Kontakt:

Ładny beam daje ten reflektor. Jak już będziesz mógł, prosiłbym o wymiary i zdjęcia jak latarka wygląda w ręce.
Awatar użytkownika
midi

Prace postępują, lampka jest w sumie gotowa, czeka jeszcze na tryt i nałożenie powłoki :wink: .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam.
AnyS

Post autor: AnyS »

UUu :-| Bardzooo ładna :twisted: olbrzymek taki :) Widzę kolejny udany projekt
rafalklis
Kontakt:

Nareszcie zdjęcia całości :) Co to za pokrętło? Jakiś potencjometr? Włącznik też wyjątkowo oryginalny. Mnie by brakowało miejsca na zawieszkę.
Hefajstos

Post autor: Hefajstos »

Miotacz fotonów z prawdziwego zdarzenia :twisted:
ODPOWIEDZ