Lampka na biurko
Lampka na biurko
Witam, chciałem dziś pokazać projekt lampki na biurko, konstrukcja jeszcze nie skończona jednak widać mniej więcej jak to będzie wyglądało. W lampie zamontowane zostanie 3 diody XP-G , jeszcze nie wiem czy będą to neutralne czy może całkowicie ciepłe diody, zasilanie stanowi trafo elektroniczne do halogenów w połączeniu z driverem od Edima. Zastanawiałem się czy nie warto zastosować potencjometru do regulacji jasności, sam driver daje taką możliwość, jednak na początku będzie stałą siła świecenia, około 850mA w każdego z ledów. Co tu więcej pisać, lampka będzie miała jeszcze zainstalowane trzy talerzowate nóżki które zwiększą powierzchnię podparcia zapewniając lepszą stabilność podczas ustawiania pozycji głowicy ( średnica głowicy 80mm tak samo jak i podstawy ). Lampkę zrobiłem dla córki więc to Ona oceni czy spełnia jej oczekiwania .
Pozdrawiam serdecznie.
ps. mam też niemal ukończoną drugą lampkę biurkową, jest o wiele większa i ma zainstalowane 8 diod, jak ją skończę to zaprezentuje.
Pozdrawiam serdecznie.
ps. mam też niemal ukończoną drugą lampkę biurkową, jest o wiele większa i ma zainstalowane 8 diod, jak ją skończę to zaprezentuje.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- Calineczka
- Kontakt:
Hej.
Skaktus - spoko, mogę cię adoptować , przyjeżdżaj hehe, w końcu wszystkie dzieci nasze są jak to śpiewała Majka Jeżowska.
Lampka jeszcze nie świeci bo nie ma zainstalowanych wnętrzności, diody będą bez soczewek, przykryte będą taką mocno wypukłą szybką, ma się rozumieć z powłoką AR . Jak tylko wszystko złożę , pokarzę jak to świeci, myślę iż około 800lm powinno dać radę.
Pałąk jest zrobiony z takiej małej latarki z wysięgnikiem który to się nazywa gęsia szyjka, na końcu była dioda z magnesem, tym się śrubki wyciąga z silnika gdy jakaś nam wpadnie w wąską szczelinę. Wspomniany pałąk ma około 8mm średnicy, nie bardzo wiedział bym jak można wykorzystać wąż od prysznica w takim celu , on ma przecież rurkę w środku i swojej pozycji nie utrzyma.
Pozdrawiam.
Skaktus - spoko, mogę cię adoptować , przyjeżdżaj hehe, w końcu wszystkie dzieci nasze są jak to śpiewała Majka Jeżowska.
Lampka jeszcze nie świeci bo nie ma zainstalowanych wnętrzności, diody będą bez soczewek, przykryte będą taką mocno wypukłą szybką, ma się rozumieć z powłoką AR . Jak tylko wszystko złożę , pokarzę jak to świeci, myślę iż około 800lm powinno dać radę.
Pałąk jest zrobiony z takiej małej latarki z wysięgnikiem który to się nazywa gęsia szyjka, na końcu była dioda z magnesem, tym się śrubki wyciąga z silnika gdy jakaś nam wpadnie w wąską szczelinę. Wspomniany pałąk ma około 8mm średnicy, nie bardzo wiedział bym jak można wykorzystać wąż od prysznica w takim celu , on ma przecież rurkę w środku i swojej pozycji nie utrzyma.
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- Calineczka
- Kontakt:
- romanroman
Tatusia, roman, TATUSIA!romanroman pisze:super jest mieć coś zrobionego przez swojego starego.
Lampka super, a na zimowe wieczory przyda się tryb boost 1,4A, co by można było łapki ogrzać
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01